Raudteeohutusnädal 2011

Raudteeohutusnädal toimub sel korral juba seitsmendat korda. MTÜ Operation Lifesaver Estonia koos Tehnilise Järelvalve Ametiga korraldab 25. aprillist 1. maini raudteeohutusnädala, mille eesmärgiks on liiklejatele meelde tuletada, et raudteeületuskohtade ületamine on väga ohtlik, sest soovimatul kohtumisel rongiga võivad olla väga kurvad tagajärjed – kaalukategooriad on lihtsalt erinevad..

Juba seitsmendat korda toimuva raudteeohutusnädala sõnum ongi sel aastal TUNNE VASTAST. Oleme selle edastamiseks teinud koostööd Audentese Spordiklubi korvpallineidudega. „Kes siis veel kui mitte sportlased ei peaks teadma, et edu võti peitub vastase tundmises,“ ütles OLE juhatuse esimees Tamo Vahemets.

Koostöös korvpallinaiskonnaga loodud pilkupüüdvatel kampaaniamaterjalidel demonstreerime läbi erinevate, korvpallist tuttavate mängusituatsioonide – sõidukite ja rongide erinevaid jõuvahekordi ja kutsume inimesi üles sellele mõtlema enne, kui rööbastranspordiga silmitsi satutakse.

Üleriigilisel raudteeohutusnädalal viiakse haridusasutustes läbi raudteeohutusalaseid esitlusi. Alustatakse ka Politsei – ja Piirivalveameti ning Päästeameti töötajatele suunatud esitluste läbiviimist teemal, kuidas raudteel toimunud liiklusõnnetuste puhul toimida ning langetada sündmuskohal õigeid otsuseid. Seni viis raudteel hädaolukordades käitumise esitlusi läbi OLE koostööpartner AS Eesti Raudtee, kes selle tegevuse nüüd OLE hoolde usaldas. „Püüame usaldust õigustada ning anda üle Eestis toimuvate esitluste läbiviimisel oma parima,“ ütles OLE koolitusjuht Getter Toome.

Koostöös Saare Foodsiga alustas OLE oma joogivee HOIAME ELU pakkumist ettevõtetele. Raudteeohutusnädalal võtab OLE vee esimesena tootevalikusse AS Edelaraudtee oma rongides. Raudteeohutusnädala lõpus toimub Pärnus Filter temposõidu karikasari, kus nii võistlejatele kui pealtvaatajatele on raudteeohutussõnumeid ja oma vett pakkumas ka OLE.

OLE koostööpartner Politsei- ja Piirivalveamet pöörab nädala jooksul kõrgendatud tähelepanu jalakäijatele, kes ületavad raudteed selleks mitte ettenähtud kohtades või jalutavad mööda raudteid.

Raudteeohutusnädala põhisündmuseks 28. aprillil toimuv tänuüritus “Kuldne Tõkkepuu”, kus täname raudteeohutusega tegelevaid isikuid ja organisatsioone. Tänavusel tänuüritusel kuulutame välja ka fotokonkursi teemal „Mina ja raudtee”. Konkursi eesmärgiks on koguda informatsiooni selle kohta, kuidas Eestimaa inimesed raudteed näevad ning selle kohalolekut tunnetavad. Fotokonkursi võidufondiks on 1 000 eurot.

Riikliku ohutusasutusena peab Tehnilise Järelevalve Amet järjepidevat raudteeohutusalast teavitustööd väga oluliseks. „Hindame OLE panust raudteeohutuse arendamisesse väga kõrgelt. OLE initsiatiivil korraldatavad kampaaniad ja üritused aitavad oluliselt tõsta inimeste teadlikkust raudteel varitsevatest ohtudest ning kujundada õigeid liiklushoiakuid. Koostöö raudteeinfrastruktuuriettevõtjate ja raudteeohutusega tegelevate organisatsioonidega, seal hulgas OLE-ga, aitab Tehnilise Järelevalve Ametil paremini planeerida ja korraldada ohutusalaseid tegevusi eesmärgiga leida probleemidele sobivad lahendused ja muuta raudteel liiklemine võimalikult ohutuks“, ütles Tehnilise Järelevalve Ameti raudteeteenistuse juhataja Anvar Salomets.

 

Lisainformatsioon:
Tamo Vahemets
juhatuse esimees
GSM 504 5112