Jõulukampaania 2011 – Lase rong läbi! Sind oodatakse jõuluks koju

“Lapsed ootavad iga päev koju oma vanemaid. Hea ja turvaline on olla alles siis, kui kogu pere on koos. Ühel ilusal päeval rajavad aga lapsed oma kodu ja loovad oma pere. Mõne aja möödudes hakkavad ka nende lapsed neid koju ootama ja kõik hakkab taas otsast peale. Ja see ongi ju tore.”

Igal aastal kaotavad raudteerööbastel oma elu mitmed inimesed. Meie jaoks ei ole need lihtsalt numbrid raudteel toimunud liiklusõnnetusi kajastavast statistika- tabelitest, vaid tegemist on reaalselt elanud inimeste ja nende lähedaste kaotusvaluga. Viimane on seda suurem, kui süveneda rööbasteedel toimunud liiklusõnnetuste tagamaadesse. Rongi alla jäämist või selle ette sõitmist ei saa ju kuidagi  võrrelda pikselöögi või maavärina tagajärjel hukkumisega. Enamasti on ikka tegemist ettevaatamatusest tingitud liiklusõnnetustega, mille ärahoidmiseks saavad kõige rohkem ära teha just inimesed ise. Ja selleks pole vaja teha muud, kui varuda raudtee ületamiseks piisavalt aega.

Et tuletada nii autojuhtidele kui jalakäijatele meelde raudtee ületamise ohtlikkust, korraldab Operation Lifesaver Estonia (OLE) 13.-24. detsembrini raudteeohutuskampaania „Lase rong läbi! Sind oodatakse jõuluks koju.“ Jõulud on aeg, mil pööratakse rohkem tähelepanu oma lähedastele ning soovitakse kasvõi korraks kokku saada. Ikka selleks, et näidata lähedase vastu üles hoolivust ja teineteisele lihtsalt häid jõule soovida. OLE soovib oma kampaaniaga anda oma panuse sellesse, et kõik jõulusoovid ja –tervitused kenasti edasi saaksid antud.

Kampaania ajal näevad ilmavalgust OLE poolt valmistatud reklaammaterjalid, mille peategelasteks on õde-venda, kes ootavad pikisilmi koju oma isa. Ja isa jõuabki koju, sest ta on võtnud endale piisavalt aega raudtee ületamiseks. Teleklipile on toeks ka kõikides Eesti raadiojaamades kõlav reklaam, postrid tänavatel ning printreklaamid trükimeedias. Lisaks jätkab OLE raudteeohutusalaste esitluste läbiviimist koolides.

Turvalist jõuluaega!
Operation Lifesaver Estonia

 

Kampaania materjalid

 

Raadioreklaam

 

OLE jõulukampaania linnapilds

Video .mp4 formaadis Poster A4 formaadis (Coated) Plakatid erimõõdus Flashbänner Flashbänner – ClickTag funktsiooniga