Sõmeru Lasteaed

Loomekonkursil osalejaid tunnustati stipediumitega

Ida prefektuur kuulutas eelmise aasta novembris koostöös raudteeohutusega tegeleva rahvusvahelise mittetulundusühinguga Operation Lifesaver Estonia (OLE) ja Lääne-Virumaa traumanõukoguga välja raudteeohutusalase konkursi „Sina saad!“

Konkursile oodati osalema kõiki maakonna lasteaaedu. Eesmärgiks oli arutleda raudteeohutusteemadel leidmaks uusi vaatenurki teavitustöö tegemisel lasteaias. Samuti oli eesmärgiks tõsta lasteaia laste teadlikkust raudteel varitsevatest ohtudest.

Projektiga ühines ja oma ideid saatis ühtekokku vaid kaks lasteaeda – Sõmeru Pääsusilm ja Haljala Pesapuu. Sõmeru lasteaia lapsed õpetaja Kristel Floreni juhtimisel leiutasid raudteeohutusalase lauamängu ja Haljala lapsed õpetaja Tiia Maalmets juhendamisel mõtlesid põrandamängu.

Kuna konkursil osales vaid kaks lasteaeda, siis 20. detsembril tänati mõlema lasteaia tublisid õpetajaid ja lapsi, kes andsid oma panuse lasteaedadele välja kuulutatud raudteeohutusteemaliste õppevahendite ja mängude loomise konkursil. Mõlemale lasteaiarühmale kingiti kohupiimatort, raudteeohutusõnumitega kaunistaud kotttool ja OLE poolt eraldati ka täiendavalt 200 eurone stipendium.

Konkursi eestvedaja Ida prefektuuri ennetusteenistuse vanemkorrakaitseametnik Annela Floreni sõnul moodustab olulise osa politseitööst kahtlemata ennetusalane tegevus ja teavitustöö – inimeste informeerimine ja nende ohutusalase teadlikkuse tõstmine, millega hoiame ära võimalikud negatiivsed tagajärjed. „Seega, oleme väga tänulikud Sõmeru lasteaiale Pääsusilm ja Haljala lasteaiale Pesapuu, kes võtsid aega ja nägid vaeva ennetusteemadel kaasa rääkimiseks ning ettevõtmises kaasa lõid,“ ütles Floren.

Sina saad:

  • olla eeskujuks oma sõpradele ületades raudteed ohutult;
  • aidata oma lähedastel ohutult raudteed ületada;
  • muuta enda elu turvalisemaks;
  • osaleda raudteeohutusalasel õppevahendite ja mängude loomisel, et teavitada ka teisi raudteel varitsevatest ohtudest.