Page 35 - Raudteeliiklusõnnetuste 2023. a ohutusjuurdluste aastaaruanne
P. 35

 Aastaaruanne 2023
   13.12.2023
22.01.2024, 06.02.2024 ja 26.03.2024
   • hooldustööde kvaliteedi kontrolli teostab piirkonna vanem mehaanik;
• hooldustööd teostatakse 1 kord kalendrikuus;
• Tartu-Ropka ja Ropka-Nõo lõikudel rööbasahelate kodeerimissüsteemi töö ja šunteerimise töökindluse kontrolli tugevdamine, jälgides lühikeste reisirongide ja üksikute vedurite läbimist sellel lõigul 1 kord nädalas.
TTJA-s toimunud TTJA-Elron-EVR-
KLIM ühiskohtumisel lepiti kokku „Tegevuskava šundikao põhjuste selgitamisel“. Kord kvartalis EVR kui avaliku raudtee valdaja eestvedamisel toimuvad TTJA-EVR-Elron kohtumised, kus vaadatakse kokku lepitud tegevuskava tegevuste staatused üle ja vajadusel lepitakse kokku täiendavad parendustegevused.
Šunditundlikkuse probleemi on arutatud EVR nõukogu ja ohutuskomitee koosolekutel. EVR nõukogu peab vajalikuks antud teemat hoida nõukogu koosolekute päevakorras kuni probleem on leidnud lahenduse.
    Soovitus nr 04
      Reeglistikus täienduste kehtestamine peab jõudma iga seda puudutava asjaosaliseni. Suhtluskultuur mõjutab reaalselt tekkinud ootamatut olukorda ja pärsib optimaalset reageerimist võimalikule ohuolukorrale juhul, kui osapooltel on kartus saada võimaliku ebaolulise teabevahetuse eest karistada.
  AS Eesti Liinirongidel (Elron) kasutada Ropka 11.03.22 tõsise raudteeliiklusõnnetuse materjale raudteeveeremi juhtide koolitusel, kujundada hoiak nende suhtluskultuuri arendamiseks raudteeliikluskorraldajatega eesmärgiga edastada teave liiklust iseloomustavatest muudatustest juhul, kui see on ootamatu ja põhjused või seosed ei pruugi olla tervikuna selgunud.
  Kuupäev Seis Selgitus
   35





















































































   33   34   35   36   37