Algab raudteeohutuskampaania “Aga mina lasen rongi läbi”

26.04.2018 algab traditsiooniline raudteeohutusnädal, mis kannab käesoleval aastal sõnumit „Aga mina lasen rongi läbi”.

Kampaania eesmärk on tuletada meelde, et raudtee turvaliseks ületamiseks on esmane vastutus just raudtee ületajal.

2017 aastal hukkus raudteel 13 inimest. Enamus neist traagiliselt lõppenud õnnetustest oleks võinud olla olemata kui raudtee ületamisel liiklejad pööranuks rohkem tähelepanu esmaste ohutusnõuete täitmisele.

“Liiklejad peaksid enestele teadvustama, et otsasõidu vältimiseks saab vedurijuht kasutada ainult hoiatussignaali ja pidurit, kusjuures kaubarongi pidurdusteekonnaks võib kujuneda kuni kaks kilomeetrit”, ütles Operation Lifesaver Estonia juhatuse esimees Tamo Vahemets ja lisas, et  “raudtee taristuid haldavate ettevõtete poolt paigaldatavad  täiendavad ohutusmeetmed,  turvamärgistusest kuni tõkkepuuni, aitavad küll kaasa ohuala ja läheneva rongi märkamisele, kuid otsuse raudtee ületamiseks teeb ikkagi iga liikleja iseseisvalt.

Raudteeohutuskampaania „Aga mina lasen rongi läbi“ kestab 26. aprillist 02. maini.

Kampaania materjale levitatakse peamiselt sotsiaalmeediakanalites.
Kampaania tippsündmuseks on 02.mail toimuv tänusündmus Kuldne Tõkkepuu 2018, kus Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas tunnustab raudteeohutusse panustanud organisatsioone ja eraisikuid.

Kampaaniat korraldab MTÜ Operation Lifesaver Estonia (OLE).

Kampaania on osa EV100 raames läbiviidavast „Aga mina“ eeskujukampaaniate sarjast, mille kaudu Eesti riigiasutused ja eraettevõtted toetavad ja on eeskujuks teadlike ning turvalist elukeskkonda kujundvate valikute tegemisel.

Lisainformatsioon:

Operation Lifesaver Estonia
Tamo Vahemets
juhatuse esimees-tegevjuht
tel: +372 504 5112
e-post: tamo@operationlifesaver.eu
www.ole.ee

 

Operation Lifesaver Estonia (OLE)  on 2004 aastal AS Eesti Raudtee eestvedamisel asutatud mittetulundusühing, mille missiooniks on suurendada oluliselt elanikkonna teadlikkust raudteeliiklusega kaasnevatest võimalikest ohtudest ja õiguspärasest käitumisest raudteel. OLE tegevuse eesmärgiks on vähendada raudteedel toimuvate liiklusõnnetuste ning nendes hukkunud ja vigastatud inimeste arvu.

OLE liikmed on AS Eesti Raudtee, AS EVR Cargo, Edelaraudtee Infrastruktuuri AS ja AS GoRail.