Jõulukampaania 2008

15. detsembril algab Tehnilise Järelevalve Ameti ja MTÜ Operation Lifesaver Estonia (OLE) raudteeohutuse jõulukampaania „Lase rong läbi! Sind oodatakse jõuluks koju“.

Kampaania eesmärk on tõsta raudteeohutuse teadlikkust ning säästa raudteeliikluses inimelusid. Kampaania kogumaksumus on pool miljonit krooni.

„Kuigi raudteedel erinevatel põhjustel hukkunud inimeste arv ei ole küll võrreldav liikluses hukkunute arvuga on inimelu hindamatu väärtus ja ka üks hukkunu on liiga palju“ ütles Tehnlise Järelevalve Ameti peadirekor Raigo Uukkivi. „Tänavu on raudteel hukkunud 8 inimest“.

„Raudteeohutus on liikluskultuuri lahutamatu osa. Tegeledes süstemaatiliselt liikluskultuuri parendamisega paraneb ka üldine liikluskultuur. Inimesed muutuvad teadlikumaks ja alalhoidlikumaks,“ lausus politseidirektor Tarmo Miilits. „Auto ja rongi kokkupõrgetest ei eristu nn ohtlikke ülesõite – õnnetusi toimub kõikjal üle Eesti.“

Operation Lifesaver on raudteeohutusega tegelev rahvusvaheline mittetulundusühing, mille tegevuse eesmärgiks on raudteedel toimuvate liiklusõnnetuste ning seeläbi vigastatute ja hukkunute arvu vähendamine.

OLE juhatuse esimehe Tamo Vahemetsa sõnul tuletatakse kampaaniaga inimestele meelde, et kõiki oodatakse koju ning jõulusaginas ei tohi unustada raudtee ületamisega kaasnevaid ohte. „Kampaania „Lase rong läbi! Sind oodatakse jõuluks koju“ saab teoks koostöös Tehnilise Järelvalve Ameti, Eesti Politsei, Eesti Raudtee ning Edelaraudteega. Kokku pool miljonit krooni maksev teavituskampaania infot levitatakse kõikides meediakanalites. Info peaks jõudma iga liiklejani ning panema kõiki rahulikult järele mõtlema ning ka rahulikumalt liikluses käituma,“ sõnas Tamo Vahemets. „Meie Eestis välja töötatud raudteeohutuskampaania on osutunud sedavõrd edukaks, et samadele reklaammaterjalidele on üles ehitatud ka Ameerika Ühendriikide selle aasta raudteeohutusalane OL jõulukampaania.“

„Eesti Raudtee jaoks on väga oluline, et meie poolt hallataval in frastruktuuril oleks liiklemine võimalikult ohutu,“ sõnas Eesti Raudtee juhatuse liige Indrek Orav. „Eesti Raudtee eesmärgid on peamiselt kaubavedu ja raudtee infrastruktuuri korrashoid. Turvalise liikluskeskkonna loomine on meie igapäevane tegevus: paigaldame aedasid, renoveerime ülesõidukohti jms. Toetades OLE tegevust osaleme aktiivsel ka elanikkonna teadlikkuse suurendamisel,“ rääkis Indrek Orav.

Edelaraudtee juhatuse esimees Kalvi Pukka sõnul on kõige olulisem ka raudteel liigeldes olla teadlik võimalikest ohtudest ja nendega arvestada. „vedurijuhil ei ole praktiliselt võimalik õnnetuse vältimiseks midagi ära teha, sestap on väga oluline, et jalakäijad ja autojuhid oleksid tähelepanelikud ja märkaksid rongi. Loodame, et kõikidesse reisirongide vagunitesse paigaldatud kampaaniaplakatite sõnum jõuab tuhandete inimesteni,“ sõnas Kalvi Pukka.


Lisainformatsioon:

Raigo Uukivi
Tehnilise Järelevalve Ameti peadirektor
E-post raigo.uukkivi@tja.ee

Tamo Vahemets
MTÜ Operation Lifesaver juhatuse esimees
E-post ole@ole.ee
tel 615 6777
GSM 504 5112

 

Kampaania sõnumit aitavd edastada:

  • AS Eesti Raudtee
  • AS Edelaraudtee
  • Ringhäälingute Liit
  • Eesti Politsei
  • Elektriraudtee AS
  • Kristiine Keskus

MTÜ Operation Lifesaver (www.ole.ee) tegevuse eesmärgiks on algusaastatest peale olnud koondada raudteeohutust oluliseks pidavaid ettevõtteid, organisatsioone ja eraisikuid, et läbi koordineeritud tegevuse tõsta elanike teadlikkust raudteel varitsevatest ohtudest ning vähendada seeläbi igal aastal rööbastel hukkunute arvu. MTÜ OLE loodi 19. novembril 2004. aastal. OLE juhindub oma tegevuses 1972. aastal Ameerika Raudteede Assotsiatsiooni, Riikliku Raudteereisijate Korporatsiooni ja Raudteede Edendamise Instituudi poolt asutatud Operation Lifesaver Inc. (www.oli.org) töö põhimõtetest ning on selle sõsarorganisatsiooniks.

Kampaania materjalid:

Video .mp4 formaadis Poster A4 formaadis (Coated) Flashbänner