JÕULUKAMPAANIA 2014 – Lase rong läbi! Sind oodatakse jõuluks koju.

Jõulud on tore aeg paljude toredate kommetega. Kindlasti tuuakse tuppa igavikulisust sümboliseeriv kuusepuu. Jõululaualt ei puudu jõulupraad, hapukapsad, verivorstid pohlamoosi ja marineeritud kõrvitsaga ning loomulikult piparkoogid. Jõulud on lähedaste meelespidamise aeg – ollakse koos rohkem kui tavaliselt ning tehakse üksteistele kingitusi.

Ent jõulud on ka endasse vaatamise aeg, mil oleks hea oma väärtushinnangutes väike inventuur teha. Kõik tööd, tegemised ja tunded taas tähtsuse järjekorda seada. Meenutada toredaid hetki lõppevast aastast ning teha plaane tulevaseks. Meil oleks väga hea meel, kui tulevikule mõeldes esitaksite endale küsimuse: mida peaksin tegema, et minu ega lähedastega ei juhtuks tuleval aastal midagi ebameeldivat? Loomulikult ei saa kõiki õnnetusi ennetada ega pingsa mõttetööga ära hoida. Küll aga ümbritseb meid hulgaliselt ohte, mida saame edukalt vältida mõeldes nende iseloomu endale selgeks ning aidates ka oma lähedastel nendest aru saada. Edasi polegi teha muud, kui olla 100% kohal kõikjal, st mitte mõelda näiteks raudtee ületamisel millelegi muule kui vaid selle turvalisele  ületamisele.

Kuigi OLE on pikki aastaid läbi viinud erinevaid ohutuskampaaniaid, mis seda lihtsat tõde meelde tuletavad, suurenes lõppeval aastal ometi raudteel toimunud liiklusõnnetuste arv. See kurb fakt kõneleb selget keelt sellest, et OLE-l ja tema koostööpartneritel ning mõttekaaslastel ja vabatahtlikel on veel väga palju teha, et muuta raudtee ületamine teadlikuks teoks, mil ohutus seatakse esimesele kohale.

Jõulud on käes ning alanud on ka meie traditsiooniline jõulukampaania. Loodame väga, et meie kampaania sõnum jõuab inimesteni. Tuletab neile meelde, et raudtee ületamisel tuleb olla eriti tähelepanelik ja alati veenduda, et rong ei ole lähenemas. OLE eestvedamisel toimuv jõulukampaania viiakse läbi 15.-25. detsembrini ning traditsiooniliselt on sõnum: „Lase rong läbi! Sind oodatakse jõuluks koju.“

Kampaania ajal näevad ilmavalgust OLE poolt valmistatud reklaammaterjalid, mille peategelasteks on metsast jõulukuuske tooma läinud pereisa ning teda kodus ootavad lähedased. Pereisa jõuab küll koju, kuid klipis antakse mõista, et kõik võinuks minna ka teisiti. Loodame, et väljatöötatud reklaammaterjalid aitavad kaasa sellele, et ükski jõulusoov ei jääks edasi ütlemata.

Teleklipile on toeks ka kõikides Eesti raadiojaamades kõlav reklaam, postrid tänavatel ning printreklaamid trükimeedias. Lisaks jätkab OLE raudteeohutusalaste esitluste läbiviimist koolides.

Turvalist jõuluaega!
Operation Lifesaver Estonia

 

OLE (Operation Lifesaver Estonia) on 2004 aastal AS Eesti Raudtee eestvedamisel asutatud mittetulundusühing, mille missiooniks on suurendada oluliselt elanikkonna teadlikkust raudteeliiklusega kaasnevatest võimalikest ohtudest ja õiguspärasest käitumisest raudteel. OLE tegevuse eesmärgiks on vähendada raudteedel toimuvate liiklusõnnetuste ning nendes hukkunud ja vigastatud inimeste arvu. OLE liikmed on AS Eesti Raudtee, AS EVR Cargo, Edelaraudtee Infrastruktuuri AS ja AS GoRail.

 

Kampaania materjalid

Raadioreklaam

Digiplakat

 

Lae alla

Poster A4 / ee / RGB / Coated – .pdf Digiplakat 1280×720.mp4 / 16:9 TV klipp – 30 sec 1280×720.mp4 / 16:9