Raudteeohutusnädal 2008

MTÜ Operation Lifesaver Estonia (OLE) korraldab 28. aprillist 4. maini raudteeohutusnädala, mille eesmärgiks on avalikkuse teavitamine raudteeliiklusega kaasnevatest ohtudest ning inimeste teadlikkuse suurendamise kaudu raudteel toimuvate õnnetusjuhtumite vähendamine.

“Juba neljandat aastat korraldatava raudteeohutusnädala eesmärgiks on suurendada autojuhtide tähele-panelikkust raudteeülesõitudel, kus möödunud aastal hukkus neli inimest,” ütles OLE juhatuse esimees Tamo Vahemets. “Teedel-tänavatel toimunud liiklusõnnetustes hukkunute arvuga võrreldes võib see number üsna tagasihoidlik tunduda, ent arvestades asjaolu, et varasemal kahel aastal pole ülesõitudel hukkunuid olnud, saame kasvuprotsendiks 400,” lisas ta.

OLE poolt läbiviidud ohutuskampaaniates on ka varem tähelepanu pööratud autojuhtide tähelepanelikkuse suurendamisele raudteeülesõitudel. Selle põhjuseks on asjaolu, et autojuhi eskimus võib lisaks tema enda elu ja tervise ohustamisele traagiliselt lõppeda ka kaassõitjatele, rongireisijatele ja ka ümberkaudsetele elanikele, kui tegemist peaks olema ohtlikke veoseid transportiva kaubarongiga.

Alanud kampaania sõnum “Raudtee ületamine pole mäng. Lase rong läbi!” tuletab autojuhtidele meelde, et raudtee ületamist ei saa võtta mänguna. Kui keegi sellesse siiski nii kerglaselt peaks suhtuma, siis annab raudteeohutusnädala kurjakuulutav visuaal selget aimu sellest, mille peale mäng käib – elu ja surma peale.[margin20]

Raudteeohutusnädala raames paigaldatatkse raudteejaamadesse ja rongidesse reisijatele suunatud sõnumiga “STOP Võta aega rongile jõudmiseks” plakatid. Viiakse läbi raudteeohutusalaseid esitlusi koolides ja sõlmitakse koostöölepinguid uute partneritega.

Kampaaniat edastatakse raadios, raudteejaamades, reisirongides, erinevates trükimeedia väljaannetes ja internetis.

Kampaania keskseks sündmuseks on tänumeene “Kuldne tõkkepuu” üleandmine ettevõttele, kes oma tegevusega on kaasa aidanud raudteeohutussõnumi levitamisele. “Kuldse tõkkepuu 2008” annab 30. aprillil restoranis Travel toimuval üritusel üle tänumeene eelmise aasta laureaat Liivika Juksaar, kes pälvis tunnustuse raudteeohutusteemat käsitlenud esitluste korraldamise eest mitmes Harjumaa koolis ja noorteasutuses.

OLE poolt korraldatavat raudteeohutusnädalat toetavad: AS Eesti Raudtee, Edelaraudtee Infrastruktuuri AS, Põhja-, Lääne, ja Ida Politseiprefektuurid, Kristiine Linnaosavalitsus, OÜ Autosõit, Eesti Naabrivalve, Elektriraudtee AS, Eesti Ringhäälingute Liit, Kristiine Kaubanduskeskus, Päevaleht, delfi.ee, neti.ee, hot.ee, koolitused.ee, kampaaniad.ee, starchat.ee, riveta.ee.

 

Lisainformatsioon:

Tamo Vahemets
OLE juhatuse esimees
Tel 615 7777
GSM 504 5112
E-post tamo@ole.ee
www.ole.ee

 

Kampaaniamaterjalid

Video .mp4 formaadis Lae alla kampaania poster A4 formaadis (Coated) Poster “STOP” A4 formaadis (Coated)