Jõulukampaania 2013 – Lase rong läbi! Sind oodatakse jõuluks koju

Jõulud on jälle käes ja polegi oluline, kas maa saab olema must või valge, sussi sees suurem või natuke väiksem üllatus – tähtis on hoopis teadmine, et oled kellelegi kallis ja endiselt meeles. Nii me siis käimegi oma lähedastel külas, osaleme rõõmsalt koolides, lasteaedades, ettevõtetes ja organisatsioonides korraldatud jõulupidudel ja mõtleme pea kogu ärkveloleku aja kingitustele ja jõululaua menüüle.

OLE on oma koostööpartneritega ka sellel aastal enda südameasjaks võtnud kaasa aidata nende ilusate mõtete realiseerimisele, tuletades taas kodanikele meelde, et raudtee ületamisel tuleb olla väga hoolas. Isegi siis, kui peaksid raudteed ületama 12 turvapadjaga varustatud maasturis, veoautos või traktoris – rongi jaoks oled endiselt lumehelbeke, mis teelt lihtsalt minema pühitakse.

Paraku jätsid ka lõppeval aastal Eesti rööbasteedele elu mitmed inimesed. Nii nagu varasemalt võib nendegi traagiliste juhtumite põhjusena välja tuua tähelepanu hajumise. Teisisõnu raudtee ületamise ajal tegeleti hoopis teiste, näiliselt olulisemate asjadega kui raudtee ületamine. OLE hinnangul on niisugusest mujal olemisest kujunemas epideemia, mille vastu jääb meie jõust väheks. Loomulikult on arvutist koos kõikide temas sisalduvate programmide, mängude, filmide, muusika ja miljoni muu põneva asjaga saanud meie igapäevaelu lahutamatu koostisosa. On aga äärmiselt kahetsusväärne, et see kõik võetakse endaga kaasa ka siis, kui minnakse välja tänavale, bussi, ülekäigurajale. Nii siis astutaksegi virtuaalselt rock-kontserdil, lahingutandril või kellegi tobeduste üle naerdes reaalse rongi ette. Nii leiavadki kohale ruttavad parameedikud sündmuskohalt sageli mängiva pleieri või mobiiltelefoni, kuulaja on aga juba ammu nö virtuaalmaailma liikunud.

Seepärast soovib OLE ühes oma koostööpartneritega veelkord nii autojuhtidele kui jalakäijatele meelde tuletada, et raudtee ületamine on ohtlik.  OLE eestvedamisel toimuv jõulukampaania toimub 14.-26. detsembrini ning kannab nagu varasematelgi aastatel nime „Lase rong läbi! Sind oodatakse jõuluks koju.“ OLE soovib oma kampaaniaga anda oma panuse sellesse, et kõik jõulusoovid ja –tervitused saaksid oma lähedastele edasi antud siin, reaalses maailmas.

Kampaania ajal näevad ilmavalgust OLE poolt valmistatud reklaammaterjalid, mille peategelasteks on metsast jõulukuuske tooma läinud pereisa ning teda kodus ootavad lähedased. Pereisa jõuab küll koju, kuid klipis antakse mõista, et kõik võinuks minna ka teisiti. Loodame, et väljatöötatud reklaammaterjalid aitavad kaasa sellele, et ükski jõulusoov ei jääks edasi ütlemata.

Teleklipile on toeks ka kõikides Eesti raadiojaamades kõlav reklaam, postrid tänavatel ning printreklaamid trükimeedias. Lisaks jätkab OLE raudteeohutusalaste esitluste läbiviimist koolides.

Turvalist jõuluaega!
Operation Lifesaver Estonia

 

Lisainformatsioon:
Tamo Vahemets
juhatuse esimees-tegevjuht

Toompuiestee 35
Tallinn 10133
TL: (372) 50 45112
EM: tamo@operationlifesaver.eu

OLE (Operation Lifesaver Estonia) on 2004 aastal AS Eesti Raudtee eestvedamisel asutatud mittetulundusühing, mille missiooniks on suurendada oluliselt elanikkonna teadlikkust raudteeliiklusega kaasnevatest võimalikest ohtudest ja õiguspärasest käitumisest raudteel. OLE tegevuse eesmärgiks on vähendada raudteedel toimuvate liiklusõnnetuste ning nendes hukkunud ja vigastatud inimeste arvu. OLE liikmed on AS Eesti Raudtee, AS EVR Cargo, Edelaraudtee Infrastruktuuri AS ja AS GoRail.

 

Kampaania materjalid

Printreklaam

Poster A4 / ee / RGB / Coated – .pdf

TV reklaam

30 sec klipp 1280×720.mp4 / 16:9

Raadioreklaam

Digiplakat

Digiplakat 1280×720.mp4 / 16:9