Kuldne Tõkkepuu 2018 tunnustati raudteeohutusega tegelejaid.

PRESSITEADE

Kolmapäeval 02.05.2018 tunnustas Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas, tänusündmusel “Kuldne Tõkkepuu”, organisatsioone ja vabatahtlikke panuse eest raudteeohutuse valdkonnas.

Raudteeohutuse valdkonna kõrgeima tunnustuse – OLE teenetemärgid pälvisid:

  • Kuno Tammearu– Päästeamet
  • Elmar Vaher – Politsei- ja Piirivalveamet
  • Peeter Pau – Politsei- ja Piirivalveamet
  • Kerli Tallo – Maanteeamet
  • Andres Türn– Edelaraudtee Infrastruktuuri AS

Tänumeene “Kuldne tõkkepuu 2018” laureaat on Eesti Rahvusringhäälingu saate Pealtnägija teleajakirjanik Kristjan Pihl

OLE juhatuse esimees Tamo Vahemetsa sõnul pälvis Kristjan Pihl “Kuldse Tõkkepuu” raudteeõnnetuste tagamaid avava saatelõigu eest. Teema professionaalne käsitlus lisas senisele peavoolumeedias väljakujunenud seisukohale ka inimliku mõõtme,  rõhutades, et ohutusmärgistus, signalisatsioon või tõkkepuu on ainult osa meetmetest raudteeõnnetuste ennetamisel. Reportaaž suunas ka tähelepanu sellele, et igas raudteeõnnnetuses osaleb tahtmatult ka vedurijuht.

Täiendavalt anti üle ca 60 tänukirja nii era- kui juriidilistele isikutele.

Tunnustuse “Kuldne Tõkkepuu” on varasematel aastatel pälvinud Tallinna Linnavalitsus, Liivika Juksaar, Kristiine Kaubanduskeskuse AS, Tarmo Miilits, Lääne-Eesti Päästekeskus, Järvamaa päästeosakond, Andrei Sozinov, Marek Lindmaa, JCDecaux Eesti OÜ, Eesti Tervisedenduse Ühingu Harju osakond, Kai Kuuspalu, Dago Antov ja Digiekraanid OÜ

Lisainformatsioon:
Tamo Vahemets,

juhatuse esimees, tegevjuht
MTÜ Operation Lifesaver Estonia (OLE)
e-post: tamo@operationlifesaver.eu
tel: +372 504 5112


OLE on 2004 aastal AS Eesti Raudtee eestvedamisel asutatud mittetulundusühing, mille missiooniks on suurendada oluliselt elanikkonna teadlikkust raudteeliiklusega kaasnevatest võimalikest ohtudest ja õiguspärasest käitumisest raudteel, eesmärgiga vähendada raudteedel toimuvate liiklusõnnetuste ning nendes hukkunud ja vigastatud inimeste arvu. OLE liikmed on AS Eesti Raudtee, AS EVR Cargo, Edelaraudtee Infrastruktuuri AS ja AS GoRail.


F©tod Ain Saare


“Pealtnägija” avaldas seninägemata kaadrid rongiõnnetuste “napikatest”

Kristjan Pihl
21.03.2018