Jõulukampaania 2012 – Lase rong läbi! Sind oodatakse jõuluks koju

Jõuluaeg on käes. See on ilus aeg, mil tavalisest enam mõeldakse oma lähedastele ja sõpradele. Korraldatakse jõulupidusid ja kontserte, otsitakse kingitusi, peetakse pühadeplaane. Olgu muude tähtpäevadega kuidas on, aga jõuluks püütakse ikka koju jõuda. Kasvõi selleks, et võtta mõnest vanast kingakarbist välja tuttavad kuuseehted, tõsta lauale ammu armsaks saanud tassid-taldrikud ja road, mille maitset ei leia tervest maailmast.

Ka kampaania korraldajate jaoks on jõulud kõike seda, millest eelpoolt juttu. Siiski oleme oma südameasjaks ja kohustuseks võtnud korraldada raudteeohutusele keskendunud kampaania, mille eesmärgiks on inimestele jõulueelses saginas meelde tuletada, et neid oodatakse jõuluks koju. Kõigil neil ilusatel plaanidel ja kingitustel pole ju mingit mõtet, kui elutee hetkelise tähelepanu hajumise tõttu rööbastel pooleli jääb.

Igal aastal kaotavad raudteerööbastel oma elu mitmed inimesed. Kõigi nende jaoks, kellest õnnetus sel aastal kaarega mööda käis, on tegemist vaid numbritega raudteeohutusalases statistikas. Need aga, kes õnnetusse sattunud inimesi sel saatuslikul päeval, õhtul või hommikul koju ootasid, on kaotanud oma ema-isa, õe-venna, lapse. See on valus kaotus, millega ei saa leppida ja ega õnneks peagi.

Raudtee ületamine ei ole loterii ja juhuse hooleks jäetakse oma elu ainult siis, kui ei olda piisavalt tähelepanelikud. Rong ei ole selgest taevast allasadav pikselöök, mille tekkimist on raske ette aimata ning sellest hoiduda. Rongid liiguvad ainult rööbastel ning see on ainus koht, kus teie teed võivad ristuda. Seda teavad nii suured kui väikesed, mehed kui naised. Sellele vaatamata jäävad inimesed rongi ette.

Seepärast soovib OLE oma koostööpartneritega veelkord nii autojuhtidele kui jalakäijatele meelde tuletada, et raudtee ületamine on ohtlik.  Operation Lifesaver Estonia eestvedamisel toimuv kampaania toimub 10.-26. detsembrini ning kannab nagu varasematelgi aastatel nime „Lase rong läbi! Sind oodatakse jõuluks koju.“ OLE soovib oma kampaaniaga anda panuse sellesse, et kõik jõulusoovid ja –tervitused oma lähedastele kenasti edasi saaksid antud.

Kampaania ajal näevad ilmavalgust OLE poolt valmistatud reklaammaterjalid, mille peategelasteks on varasematest aastatest tuttavad õde-venda. Seekord pole nad aga turvalises kodus, vaid vaatavad välja rongiaknast. Küllap on nad teel oma vanaema-vanaisa juurde, kes neid pikisilmi ehitud kuuse ja maitsvate piparkookidega ootavad. Kas nad ka õnnelikult kohale jõuavad, see sõltub juba kõigist meist, kes me nii autodega kui jalgsi iga päev raudteed ületame. Küllap jõuavad!

Lisaks kasutame kampaanias läinud aastal loodud teleklippi, milles pereisa teda kodus ootava pere juurde sõidab. Kuigi teekond viib üle raudtee, möödub kõik õnnelikult ning teisest OLE klipist tuttavad õde-venda saavad küllap peagi oma armsa issiga kokku. Teleklipile on toeks ka kõikides Eesti raadiojaamades kõlav reklaam, postrid tänavatel ning printreklaamid trükimeedias. Lisaks jätkab OLE raudteeohutusalaste esitluste läbiviimist koolides.

Turvalist jõuluaega!
Operation Lifesaver Estonia

 

Kampaania materjalid

TV klipid


OLE 10sec 1280×720.mp4 OLE 30sec 720×576.mp4 Poster A4 / ee / sRGB / .pdf

Raadioreklaam

 

Digiplakat

Digiplakat 1280×720.mp4