Raudteeaasta Fond kutsub esitama raudteega seotud kultuuri- ja ohutusprojekte

Raudteeaasta Fond kutsub esitama raudteega seotud kultuuri- ja ohutusprojekte.

Projektide esitamise tähtaeg on 02.08 2021

Tänavu on Euroopas raudteeaasta. Sel aastal on kogu Euroopas erilise tähelepanu all raudteetransport kui keskkonnasäästlik, arukas ja ohutu transpordiliik. Seetõttu soovivad Euroopa Liidu riigid populariseerida raudteetransporti ning kasvatada inimeste ja ettevõtjate teadlikkust selle eelistest.

Fondi kolleegiumi esimehe Tamo Vahemetsa sõnul ühendasid Eesti raudtee ettevõtted jõu ning asutasid Raudteeaasta Fondi, mille eesmärgiks on toetada raudteefännide aga ka õpilaste, noorte ning paljude teiste huvigruppide ettevõtmisi, mis aitavad populariseerida raudteetransporti ja raudteevaldkonnaga seotud tegevusi. Eelkõige saavad fondist tuge projektid, mis annavad inimestele põhjalikuma arusaama raudtee rollist, tulevikusuundadest ning toovad esile raudtee eeliseid teiste transpordivahendite ees.

„Loodame, et käimasolev Euroopa raudteeaasta aitab ka meil veelgi enam raudteevaldkonda ja raudteetransporti au sisse tõsta. Raudteeaasta Fond on väike abikäsi neile, kes on raudteeusku ning soovivad omalt poolt ja läbi kogukondliku tegevuse samuti selle kestliku transpordiliigi populariseerimisse panustada,“ selgitas raudteeinsener ja OÜ Rail Baltic Estonia tehniline juht Anvar Salomets.

Raudtee ja rongid seostuvad tihtipeale millegi jäiga ja raudsega. Samas on meil kõigil häid ja sooje elamusi rongireisimisest, mälestusi kodukandi raudteest ning miks mitte ka tulevikku suunatud unistusi, mis raudteeliiklusega seotud, mida tahame fondi toel tuua esile. Lisaks äsja käima lükatud projektikonkursile toimub sel sügisel kaloomekonkurss, kus jagame stipendiume parimatele raudteealastele loometöödele – olgu need siis videod või fotod,joonistused või luuletused. Erinevad loomingulised formaadid on teretulnud.

Raudteeaasta projektikonkursi ja loomekonkursil osalemise kohta loe lähemalt projektilehelt https://ole.ee/raudteeaasta/

Lisainfo:
Tamo Vahemets
e-post: tamo@operationlifesaver.eu
tel 5045112

Raudteeaasta Fondi asutasid AS Eesti Raudtee, AS Operail, Edelaraudtee AS, AS GoRail, OÜ Rail Baltic Estonia, Operation Lifesaver Estonia MTÜ ning Euroopa Komisjoni esindus Eestis.