Raudteeaasta Fond kutsub osalema loomekonkursil

Pressiteade

Raudteeaasta Fond kuulutab välja loomekonkurssi, kuhu on oodatud raudteekultuuri ja -ohutust ning raudtee keskkonnasõbralikkust toetavad või käsitlevad loovlahendused, mida on võimalik kasutada erinevate raudteega seotud projektide tutvustamisel või läbiviimisel.

Tänavu on Euroopas raudteeaasta. Sel aastal on kogu Euroopas erilise tähelepanu all raudteetransport kui keskkonnasäästlik, arukas ja ohutu transpordiliik. Seetõttu soovivad Euroopa Liidu riigid populariseerida raudteetransporti ning kasvatada inimeste ja ettevõtjate teadlikkust selle eelistest.

Fondi kolleegiumi esimehe Tamo Vahemetsa sõnul on raudtee alati inspireerinud erinevaid sihtgruppe. Laulumeistrid on loonud laule, luuletajad luuletusi,  kunstnikud joonistanud pilte jne.  Loomekonkurss on kindlasti üheks võimaluseks oma loomingut teistega jagada ning olla samal ajal ka ise raudteekultuuri loojaks

Loomekonkursile oodatakse raudtee, rongide, raudteeohutuse ja -keskkonnasäästlikkusega seotud loovlahendusi, mida on võimalik taasesitada või eksponeerida. Esitatavateks töödeks võivad olla füüsilised esemed, (laua)mängud, fotod, filmid, helisalvestised, luuletused, joonistused jne. Kõik erinevad loomingulised formaadid on teretulnud.

Läbiviidud konkursile laekunud töödest valitakse välja 10 parimat. Väljavalitud tööde autoreid tunnustatakse Euroopa Raudteeaasta stipendiumiga, 5×500 eurot ja 10×250 eurot.

Tööde esitamise tähtaeg on 10.12 2021

Raudteeaasta loomekonkursil osalemise kohta loe lähemalt projektilehelt https://ole.ee/raudteeaasta/

Lisainfo: Tamo Vahemets,  e-post: tamo@operationlifesaver.eu , tel 5045112,

Raudteeaasta Fondi asutasid AS Eesti Raudtee, AS Operail, Edelaraudtee AS, AS GoRail, OÜ Rail Baltic Estonia, Operation Lifesaver Estonia MTÜ ning Euroopa Komisjoni esindus Eestis.