Algab parima rongilaulu valimine. Parima rongilaulu esitab ansambel Wiiralt

Algab parima rongilaulu valimine
Parima rongilaulu esitab ansambel Wiiralt

Euroopa Raudteeaasta raames algab parima rongilaulu valimine veebis olevate eestikeelsete rongiteemaliste laulude seast. Sotsiaalmeedias valijailt enim hääli saanud rongilaulu esitab uuel moel rokkansambel Wiiralt. Parima rongilaulu valimist toetab Raudteeaasta Fond.

Tamo Vahemets, Raudteeaasta Fondi kolleegiumi esimees ütleb, et enam kui kuuekümne aastaga on loodud ja mängitud ning kaveritena on esitatud vahvaid rongiteemalisi laule. Need on jäänud kuulajaile hästi meelde ja nii mõnigi on väärt kaasajastamist ja populaarseks mängimist. „Raudtee ja rongid seostuvad tihtipeale kulgemise ja erinevate emotsioonidega. Raudteeaasta Fondi toel soovime kogetud positiivseid hetki taas esile tuua. Kutsun kõiki, keda rongiteema kõnetab, valima rongilaulu, mida uues kuues kuuda sooviksite!“

Üheksateist rongilaulu on valimiseks välja toodud veebilehel www.ole.ee/rongilaul ja oma valiku saab teha 7. novembrini.

Martin Saaremägi ansamblist Wiiralt räägib, et muusikud on rändurid, kelle elukutse lahutamatu osa on raudtee, rongid ja rongijaamad. „Raudteeohutus on Wiiraltile südamelähedane, tahame ju kõik õhtuks tervelt koju jõuda,“ ütleb Saaremägi.

Raudteeaasta Fondi eesmärk on toetada raudtee valdkonda puudutavaid ning seda populariseerivate projektide elluviimist. Fondi fookuses on projektid ja tegevused, mis annavad põhjalikuma arusaama raudtee rollist ning tulevikusuundadest ja toovad välja rongiga reisimise eelised (ohutus, kiirus, mugavus, keskkonnamõju) võrreldes teiste transpordivahenditega.

Raudteeaasta Fondi on loonud Eesti Raudtee, AS Operail, Edelaraudtee AS, AS GoRail, OÜ Rail Baltic Estonia, Operation Lifesaver Estonia MTÜ ning Euroopa Komisjoni esindus Eestis.

Lisainfo
Tamo Vahemets
Operation Lifesaver Estonia
tamo@operationlifesaver.eu
tel 5045112

Heikki Sal-Saller
kommunikatsioonibüroo In Nomine
heikki@innomine.ee
tel 5028705

Meediakajastused