sind oodatakse jõuluks koju 2021

Raudteeohutuskampaania, Sind oodatakse jõuluks koju

Esmaspäeval 13. detsembril algab traditsiooniline raudteeohutuskampaania „Lase rong läbi! Sind oodatakse jõuluks koju,” mille eesmärgiks on kiirel pühade-eelsel ajal tuletada inimestele meelde, vajadust olla raudteed ületades väga tähelepanelik. Raudteeohutuskampaania kestab kuni 25. detsembrini.

Jõulukuul on tavapärasest oluliselt rohkem sagimist. Seepärast tuletavad raudtee-ettevõtted liiklejatele meelde, et raudtee ületuskohale lähenemisel tuleb lõpetada kõrvaliste tegevustega tegelemine ja fokusseerida oma tähelepanu raudtee turvalisemale ületamisele.

„Raudtee turvaline ületamine nõuab saja protsendilist tähelepanu. Hetkeks katkestada telefonikõne võtta klapid peast ja veenduda, et rong ei ole lähenemas on peamised ohutusnõuded“, ütles Eestis raudteeohutusega tegeleva MTÜ Operation Lifesaver Estonia (OLE) juhatuse esimees Tamo Vahemets. „Nende lihtsate reeglite vastu eksimine võib lõppeda traagiliselt. Vedurijuhil ei ole otsasõidu vältimiseks võimalik rongi kiirelt peatada ega ka raudteel olijast möödasõidu manöövrit sooritada. Seega on raudtee turvalisema ületamise kuldvõtmeke just ületaja käes“, lisas ta.

Raudteeohutuskampaania „Sind oodatakse jõuluks koju“ viidi esimest korda läbi 2004 aastal ja on sellest ajast alates toimunud igal aastal.

Raudteeohutuskampaaniat aitavad läbiviia: Eesti Raudtee AS, Edelaraudtee AS, Operail AS,  AS GoRail, AS Eesti Liinirongid (Elron) ja toetab Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet.

Lisainfo:
Tamo Vahemets,
Operation Lifesaver Estonia MTÜ juhatuse esimees
tel. 5045112,
e-post: tamo@operationlifesaver.eu

Operation Lifesaver Estonia (OLE) on 2004 aastal AS Eesti Raudtee eestvedamisel asutatud mittetulundusühing, mille missiooniks on suurendada oluliselt elanikkonna teadlikkust raudteeliiklusega kaasnevatest võimalikest ohtudest ja õiguspärasest käitumisest raudteel, eesmärgiga vähendada raudteedel toimuvate liiklusõnnetuste ning nendes hukkunud ja vigastatud inimeste arvu. OLE liikmed on AS Eesti Raudtee, Edelaraudtee AS ja AS GoRail.