Kuldne Tõkkepuu ’09 anti üle Tarmo Miilitsale

MTÜ Operation Lifesaver Estonia (OLE) tänuüritusel anti 29. aprillil üle tänumeene Kuldne Tõkkepuu 2009 politseidirektor Tarmo Miilitsale suure töö eest raudteeohutusele kaasa aitamisel.

„Mul on väga suur au Kuldset Tõkkepuud vastu võtta. Minu jaoks on raudteeohutus liikluskultuuri lahutamatu osa ning sellega peab tegelema nagu liiklusohutusega üldse,“ lausus politseidirektor Tarmo Miilits. „Auto ja rongi või auto ja inimese kokkupõrkes on selge, kes rohkem kannatada saab. Tegeledes süstemaatiliselt liikluskultuuri parendamisega muutuvad inimesed teadlikumaks ja alalhoidlikumaks.“

„Tarmo Miilits on aidanud meil tegeleda süsteemselt raudteeohutusega sõltumata sellest, et see ei ole otseselt tema ametikohustus ning ka sõltumata sellest, mis ametipostil ta töötab,“ sõnas MTÜ Operation Lifesaver Estonia (OLE) juhatuse esimees Tamo Vahemets. „OLE üks eesmärke – luua raudteeohutuse esitluste kättesaadavuse võimalus üle Eesti – sai eelmisel aastal teoks. Ning seda suures osas tänu Tarmo Miilitsa tööle. Tänaseks oleme seisus, kus üle Eesti kõikides prefektuurides on raudteeohutuse ennetustööga tegelevad ametnikud.“

Alates esmaspäevast kestval, viiendat aastat toimuval raudteeohutusnädal tuletatakse inimestele meelde raudtee ja rongidega kaasnevaid ohtusid. Lisaks reklaamikampaaniale sõnumiga „Lase rong läbi! – Hoiame elu“ viiakse mitmel pool üle Eesti läbi raudteeohutusalaseid esitlusi, alustatakse hoiatustahvlite paigaldamist ning tänati tegijaid tänuüritusel Kuldne tõkkepuu 2009.

Varasemad laureaadid:

  • 2006 – Tallinna Linnavalitsus (linnapea Jüri Ratas)
  • 2007 – Liivika Juksar, Harjumaa noorsootöötaja
  • 2008 – Kristiine Kaubanduse AS

 

Lisainformatsioon:
Tamo Vahemets
MTÜ Operation Lifesaver
juhatuse esimees

EM ole@ole.ee
TL 615 6777
MB 504 5112

MTÜ Operation Lifesaver Estonia (OLE) (www.ole.ee) tegevuse eesmärgiks on algusaastatest peale olnud koondada raudteeohutust oluliseks pidavaid ettevõtteid, organisatsioone ja eraisikuid, et läbi koordineeritud tegevuse tõsta elanike teadlikkust raudteel varitsevatest ohtudest ning vähendada seeläbi igal aastal rööbastel hukkunute arvu. OLE loodi 19. novembril 2004. aastal. OLE juhindub oma tegevuses 1972. aastal Ameerika Raudteede Assotsiatsiooni, Riikliku Raudteereisijate Korporatsiooni ja Raudteede Edendamise Instituudi poolt asutatud Operation Lifesaver Inc. (www.oli.org) töö põhimõtetest ning on selle sõsarorganisatsiooniks.