OL Kanada avas lastele mõeldud interneti lehekülje

OTTAWA, 1. mail 2009 – Operation Lifesaver avasuue lastele mõeldud internetilehekülje. Lehekülje eesmärgiks on vähendada õnnetuste arvu raudteeülesõitudel ning –ülekäikudel ja inimestega, kes viibivad loata raudtee territooriumil, toimuvate õnnetuste arvu.

Lehekülg on kakskeelne ning selle ingliskeelne variant asub aadressil www.olkids.ca ning prantsuskeelne aadressil www.ogjeunes.ca. Dan Di Tota, Operation Lifesaveri Kanada piirkonna direktor, ütles, et veebileht sisaldab nii lugusid, mänge, audi- ja videoklippe, plakateid kui ka ohutusalaseid nõuandeid.

Uue veebilehe avamine leiab aset Operation Lifesaveri Raudteeohutusnädala raames, millest võtab osa enam kui 200 kohalikku omavalitust üle kogu Kanada. Veebilehel tegutseb raudteeohutusjänes Rover ning seal asub ka „Treeni oma aju“ nime kandev värviraamat. (Paint Ole-Digital Color Board – valmistati koostöös Operation Lifesaver Estonia)

Raudteeohutusnädala raames korraldatakse ka näidiskokkupõrkeid, värskete autojuhtide täiendõpet, ohutusalaseid viktoriine ning riigi mitmetes osades rakendatakse meetmeid loata raudtee territooriumil viibijate takistamiseks ja karistamiseks. Operation Lifesaveri eesmärgiks on edendada ohutust raudteeülesõitudel ning kauba- ja reisirongide töös. Organisatsiooni toetab Transport Canada, raudtee-ettevõtted ja nende partnerid.

2008. aastal langes raudteeülesõitudel toimunud õnnetuste arv 214-ni (2008. aastal toimus neid 221). Loata raudteel viibinud isikutega toimunud õnnetuste arv kahanes 101-lt 2007. aastal 73-ni. Ülesõitudel toimunud õnnetuste arv jäi kahe aasta võrdluses samaks (73), kuid vähenemine toimus hukkunud loata raudtee territooriumil viibinute arvus, mis langes 57-lt 47-le. Ülesõiduõnnetustes tõsiselt vigastatute arv kasvas 22-lt 2007. aastal 36-ni eelmisel aastal ning vales kohas raudteed ületanud ning tõsiselt viga saanud inimeste arv kahanes 27-lt 20-ni.

Täiendav info:
Dan Di Tota, Operation Lifesaver
613-564-8094

Roger Cameron, Railway Association of Canada
613-564-8097

Sean Rushton, Transport Canada
613-991-6031