Kogenud raudteetöötajad ei kuulnud rongi üle masinamüra

Rongi all hukkunud raudteetöötajate kolleeg Mati nägi lähenevat rongi ja hoiatas kaaslasi, kuid töömüra tõttu mehed ei kuulnud hõiget ja rong sõitis neile otse selga.

Hukkunute tööbrigaadi liige rääkis Delfile, et mehed tihendasid mutrite kinnitusi ja hooldasid rööpaid. Selleks kasutatakse masinat, mis teeb suurt müra. Seetõttu mehed hoiatust ei kuulnudki ja hukkusid kohe.

Tööbrigaadis oli kokku üle kümne mehe.

Kahele raudeetöid teinud mehele sõitis otsa hooldusest tulnud rong, mille töökorras olekut plaaniväliselt katsetati.

“Kui rong tuleb remondist või plaanilisest hooldusest, siis teda testitakse, kas kõik režiimid töötavad ja rong on valmis teenindama. Seda testsõitu selle rongiga tehtigi,” rääkis Edelaraudtee Infrastruktuuri juht Rain Kaarjas Delfile.

Info testsõidu kohta oleks pidanud jõudma ka hooldustööde teostajani, miskipärast aga ei jõudnud.

“Infovahetus oleks liikluskorraldaja ja töötajate vahel pidanud toimuma. Miks see info ei liikunud — me ei tea veel. Seda selgitab uurimine,” ohkas Kaarjas, kelle sõnul juhtum on alles nii uus, et infot kuigi palju ei olegi.

Kaarjas ei taha oletada, kelle veaga võis tegu olla. Selle, kas keegi eksis, selgitab juurdlus.

Samuti puudus tal info, kas ettevõte on suhelnud hukkunud meeste peredega.

1948. aastal ja 1950.aastal sündinud mehed ei olnud Edelaraudtee palgal, vaid töötasid ettevõttes, mis raudtee hooldustöid teostab. Mõlemad olid Kaarjase sõnul kogenud raudteetöötajad, kel staaži üle kümne aasta.

Info: www.delfi.ee