Pärnumaal põrkasid kokku auto ja dresiin

Täna (03.02.2010) juhtus Pärnumaal Urgel liiklusõnnetus, kus sõiduauto sõitis dresiinile ette. Õnneks keegi vigastada ei saanud.

Õnnetus leidis aset kella 13.18 ajal Urge-Kuiaru tee reguleerimata raudteeülesõidu kohas. Pärnu poolt sõitvale dresiinile, mida juhtis 57aastane Olev, sõitis ette Urge suunas liikunud sõiduauto Mitsubishi, mida juhtis sama vana Johannes, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Liiklusõnnetuses sai sõiduauto esiosa ja vasak külg kahjustada, inimesed kannatada ei saanud.

Pärnu politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Imre Veber sõnas, et antud juhul võis sõiduteel olla küll häirivaid tegureid nagu lahtine segune lumi ja sõiduautojuhti pimestas madalalt paistev päike, kuid raudtee ületuskohal oli hästi nähtav eesõigusmärk “Peatu ja anna teed”.

Veber tuletab kõigile liiklejatele meelde, et raudtee ülesõidukohtades tuleb äärmiselt tähelepanelik olla.

“Olen küll kohanud inimesi, kes ei vaevu hoogu maha võtma, kuna väidavad end täpselt teadvat, millal reisrong liigub, aga kuidas võivad inimesed teada dresiinide ja kaubasaadetiste liikumisgraafikut?” imestas Veber.

Ta toonitas, et praegu teedel kõrguvad lumekuhilad ning pimestav päike peavad kõiki liiklejaid väga tähelepanelikuks muutma, et ükski oht märkamata ei jääks.
www.DELFI.ee