Pressiteade 26.04.2010

Täna alanud raudteeohutusnädal tuletab meelde, et punane foorituli on keelav ka raudteeülesõidul.

Täna algav raudteeohutusnädal kannab sõnumit PUNANE on PUNANE. Kampaania eesmärgiks on liiklejatele meelde tuletada, et raudteeülesõidu kohtadele paigaldatud valgusfoorides põlev punane tuli on võrdväärne tänavatele paigaldatud valgusfooride punase tulega. Raudteeohutusnädal kestab 2. maini 2010.

„Kui tänaval punast foorituld märgates enamasti peatutakse ja oodatakse lubava fooritule süttimist, siis raudteeületuskohal põlevat foorituld sageli eiratakse ja seda nii autojuhtide kui jalakäijate poolt,“ sõnas Operation Lifesaver Estonia juhatuse esimees
Tamo Vahemets. „Kahetsusväärselt on just jalakäijate seas levinud arvamus, et raudteeülesõidukohal olevad liikluskorraldusvahendid on mõeldud ainult sõidukijuhtidele ning jalakäijate jaoks need ei kehti.“

Punase fooritule eiramisega on seotud ka sagedased raudteeülesõidukohtadesse paigaldatud tõkkepuude mahasõitmised. Eestis sõidetakse igal aastal maha ca 100–140 tõkkepuud.

Raudteeohutusnädala raames viiakse haridusasutustes läbi raudteeohutusalaseid esitlusi,  tänavatel algab üle-eestiline välireklaamikampaania ning koostöös Eesti Raudteekultuuri Sihtasutusega jagatakse välja lasteaedadele ca 3000 helkurvesti.

Raudteeohutusnädala põhisündmuseks on tänuüritus “Kuldne Tõkkepuu 2010”, kus tänatakse raudteeohutusega tegelevaid isikuid ja organisatsioone.

[divider]
Lisainformatsioon:
Tamo Vahemets
Operation Lifesaver Estonia
juhatuse esimees

TL +372 6156777
MB +372 5045112
EM ole@ole