Pressiteade 10.05.2010

10. mail algab Tehnilise Järelevalve Ameti raudteeohutuse kampaania

Kampaania eesmärgiks on selgitada inimestele raudteeliikluse reegleid ja ohtusid ning vähendada seeläbi õnnetuste arvu. Kampaania sõnum on „Ta on lähemal, kui sa arvatagi oskad! Hinda õigesti läheneva rongi kiirust ja kaugust!“

Raudteeõnnetustel on erinevaid põhjusi. Kõige enam juhtub õnnetusi seetõttu, et autojuhid ja jalakäijad kipuvad raudteed viimasel hetkel kiirustades ületama, arvates, et rong on piisavalt kaugel. Inimestel on välja kujunenud arusaam autode ja busside suurusest ja liikumiskiirusest, mis paraku rongide kohta ei kehti ning pahatihti ei osata rongi kiirust ja kaugust raudtee ületamise kohast adekvaatselt hinnata.

Kampaaniaga soovib Tehnilise Järelevalve Amet viia inimesteni sõnumi, et raudtee on kõrgendatud ohuga piirkond, kus on võimalik turvaliselt liigelda üksnes juhul, kui jälgitakse fooritulesid, liiklusmärke ja ohutusnõudeid. Raudteeõnnetustes jääb peaaegu alati kannatajaks pooleks auto ja selles viibivad inimesed või jalakäijad. Seetõttu tuleks just autojuhtidel ja jalakäijatel pöörata erilist tähelepanu liiklus- ja ohutusreeglite järgimisele ülesõidukohtadel ja ooteplatvormidel.

Kampaania ei keskendu ühele konkreetsele sihtgrupile, vaid loodab läbi erinevate meediakanalite kõnetada võimalikult paljusid Eesti elanikke. Kampaania ideelahendus ja kasutatavad materjalid on valminud reklaamibüroos Zavod.

Kampaania kestab 10. maist 5. detsembrini.

[divider]
Lisainformatsioon:

Anu Võlma
Avalike suhete peaspetsialist
Tehnilise Järelevalve Amet
Sõle 23A, 10614 Tallinn
Tel 667 2031
Anu.Volma@tja.ee