Kokkupõrge Aegviidu lähistel

Tehnilise järelevalve amet algatas menetluse täna (23.12.2010) varahommikul (02:47) Aegviidu lähistel toimunud kauba- ja reisirongi kokkupõrke asjaolude uurimiseks.
Tehnilise järelevalve ameti poolt kogutud esialgse informatsiooni kohaselt on teada, et Aegviidu lähistel täna varahommikul toimunud kauba- ja reisirongi kokkupõrke põhjuseks ei ole raudteeliikluse korraldamise nõuete rikkumine. Samuti on teada, et liikluse juhtimiseks kasutatavad seadmed toimisid ning raudteeinfrastruktuur oli korras. Ühtlasi on saanud kinnitust asjaolu, et elektrirongi liikuma hakkamine ei olnud iseeneslik, kuivõrd elektrirongi lähtepositsiooni ja sündmuspaiga vahelise teepikkuse jooksul ei ole võimalik saavutada kiirust 70 km/h ilma selleks veojõudu rakendamata. Samuti peab olema enne rongi liikuma hakkamist sellisel viisil täidetud hulk eeltingimusi, mida saab teostada üksnes inimene.

Käesolevaks hetkeks väljaselgitatud asjaolude põhjal on alust arvata, et tegemist oli raudteeliikluse nõuete eiramisega raudteeveeremi juhi poolt. Põhjused, millest vedurijuhi selline käitumine võis olla ajendatud, selgitab välja politsei uurimine.

Tehnilise järelevalve amet jätkab täiendavalt juhtumi asjaolude väljaselgitamist, veendumaks lõplikult selles, et rikutud pole liikluse korraldamise või käitusnõudeid.

Kuna rongiliiklus Kehra-Aegviidu raudteelõigul on peatatud, esineb elutähtsa teenuse toimimises häireid vähemalt 24 tunni jooksul. Teadaolevalt suudetakse liiklus osaliselt taastada tänase päeva jooksul. Tehnilise järeleavalve amet palub reisijatel juhinduda infotelefoni 1447 ja reisiveoteenust pakkuvate ettevõtete kodulehtedelt www.edel.ee ja www.elektriraudtee.ee saadavast infost.

Aegviidu jaamas põrkasid täna öösel kokku elektrirong ja kaubarong, õnnetuse tagajärjel sai viga kaks inimest ning rusude alt leiti ka üks hukkunu.

Allikas: Delfi