Loomekonkurss ”SINA SAAD” 2011

Ida Prefektuur koostöös raudteeohutusega tegeleva MTÜ Operation Lifesaver Estonia (OLE) ja Lääne-Viru Maavalitsusega kuulutas novembris välja raudteeohutusalase loomekonkursi „SINA SAAD“, mille tulemused võeti kokku 17.detsembril 2011 Rakere Põhjakeskuse kohvikus Brezza, kus tänati konkursil osalejaid ja nende juhendajaid.[margin20]

  • Sina saad – olla eeskujuks oma sõpradele ületades raudteed ohutult
  • Sina saad – aidata oma lähedastel ohutult raudteed ületada.
  • Sina saad – muuta enda elu turvalisemaks.
  • Sina saad – osaleda raudteeohutusalasel loomekonkursil, et teavitada ka teisi raudteel varitsevatest ohtudest.

Juba kolmandat aastat järjest toimuva loomekonkursi eesmärgiks oli arutleda raudteeohutusteemadel ja tõsta elanike teadlikkust raudteel varitsevatest ohtudest ning vähendada seeläbi igal aastal rööbastel hukkunute arvu. Konkursile ootasime loovaid ideid ja lahendusi videos, pildis, sõnas, helis jne, mis aitaksid jõuda läbi erinevate meetodite just konkursil osalejte sihtgrupini.

Operation Lifesaver Estonia juhatuse esimehe Tamo Vahemetsa sõnul oli näha, kuidas töödega on vaeva nähtud nii õpilaste kui ka juhendajate poole pealt. Konkursil osalenud tööd näitavad selgelt, et vähemalt järgmised 115 õpilast on teadvustanud endale raudtee, kui suurema ohuallika olemasolu ja, et sellel teemal on tunnis arutatud, mis ongi meie jaoks selle konkursi eesmärk.

Konkursi läbiviijad Ida Prefektuuris preventsiooniga tegelev korrakaitseametnik Annela Floren ja Eesti Terviseedenduse Ühingu, Lääne-Viru osakonna terviseedenduse spetsialist Olga Boitsov olid ühel meelel, et konkurss oli edukas ning seda näitab ka osalejate arvu kasv ning  tööde mitmekesisuse suurenemine. Kindlasti jätkatakse konkursi läbiviimist ka järgnevatel aastatel kuni sellele projektile  toetajaid leitakse.

Oli hea meel tõdeda, et ka Lääne-Viru Maavalitsus jätkab konkursi läbiviimise toetamist, väärtustades seeläbi nii raudteeohutusalast kui ka laste- ja noorte loomingulist tegevust.
Oma pöördumises kohaletulnud õpilaste ja juhendajate poole, kutsus Einar Vallbaum noori veel avatumalt ja suuremalt mõtlema. ,,Laske ideedel lennata’’ lõpetas Einar Vallbaum oma pöördumise.

Konkursile ootasime osalema kõikide Lääne-Virumaa koolide kuni 9.klassi õpilasi ja nende juhendajaid. Projektiga ühines ja oma ideid saatis ühtekokku 115 õpilast seitsmest Lääne-Virumaa koolist. OLE seisukohast oli äärmiselt tore näha, kuidas sellel aastal oli raudteeohutusalaste töödega seotud peaaegu 3 korda rohkem õpilasi, kui eelmisel aastal. Kuna aga töid oli kordades rohkem, siis žürii otsustamise tegi see ka 3 korda raskemaks ja ka karmimaks. Konkursile laekunud tööde hindamisel arvestasime ideede loomingulisust ja originaalsust, aga ka ideede ja tööde vastavust etteantud teemale ja tingimustele ning teostuse sobivust ideega.

[divider]

Zürii valik oli järgmine:

Kõige leidlikumaks ja mitmekesisemaks osutus sellel aastal Põlula Kooli 3.klass, kes viis koju võidu. Põlula Kooli 3.klassi koosseisus olid: Elys Sammul, Kati Kivisaar, Ingrit Tasane, Karin Kriisa, Stiven Ditman, Lauri Kaasik, Keio Rehe ja nende juhendaja Inge Korka.

Selle kooli saadetud töödepakk sisaldas, mitmeid erinevaid ja huvitavaid loomingulisi töid. Kõige enim äramärgitud töö oli Advendikalender, mis pälvis ka Publiku Lemmiku eripreemia. Advendikalender kujtas endast tikutopsidest tehtud ronge, mille igal vagunil oli peal kuupäev ning sees väike maiustus.

  • I Koht – Stipendium 300€ Põlula Kool 3. Klass: Elys Sammul; Kati Kivisaar, Ingrit Tasdane, Karin Kriisa, Stiven Ditman, Lauri Kaasik, Keio Rehe, juhendaja Inge Korkla
  • II Koht – Stipendium 200€ Tapa Gümnaasium 5C. klass: Betty Abel, Artur Aleksejev, Ernst Haksalu, Maiken Hermsalu, Kristjan Jordan, Diana Klimtsuk, Kerttu Liis Kornilova, Karin Kudre, Kert Kähari, Sten Liiva, Marek  Oras, Arly Pavel, Dimitrii Penkin, Kevin Pispea, Brigita Sooaru, Andreas Sooniste, Carina Sooniste, Gerda Staal, Robin Vaikmets, Anna Vorobjova.
  • III Koht – Stipendium 100€ Rakvere Reaalgümnaasium 7R. klass: Tanel Kärvet, Erlis Liiva, Renita Rasmann, Liisa Püss, Mari-Ann Ploompuu, Katre Trilljärv, Kert Kompus, Rainer Rõkov, Hendrik Eerikson, Karl Soosalu, Ülli-Kristin Uueni, Ruf Stoliar, Mihkel Muldma, Eleri Etverk, Lisett Mitendorf, Marten Moldau, Sander Moldau

Lisaks eelpool toodutele, anti välja ka Stipendium Innovaatilisuse eest- 75€ Rakvere Gümnaasiumi 3B klassile.

Eraldi toodi välja järgmised tööd:

@ LahendusE-raamat- Jasper Lina- Rakvere Gümnaasium
Zürii ja publiku lemmik
– Advendikalender– Ingrit Tasane ja Keio Rehe- Põlula Kool
OLE jaoks
kasuliku toote eriauhind – OLE Doomino– Erlis Liiva, Renita Rassmann, Liisa Püss – Rakvere Reaalgümnaasium
Kingiidee – Õlimaal– Joonistuste eripreemia- Hendrik Eerikson –Rakvere Reaalgümnaasium
Suured tänud kõikidele osalejatele ja projekti vedajatele Annela Floren´ile ja Olga Boitsov´ile

Kohtumiseni uutes projektides ja ettevõtmistes!
[divider]
Fotoreprtaaž auhindade jagamiselt
[nggallery id=3]