Möödunud aastal anti kasutusse 55 uut raudtee ooteplatvormi

TJA pressiteade
26.01.2012

2011. aastal väljastas Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) kasutusload 55-le kaasaegseks renoveeritud reisijate ooteplatvormile, mille rajamisel on muuhulgas arvestatud 2013. aastal Eestis kasutusele võetavate uute reisirongide tingimusi. Ooteplatvormide laialdasem renoveerimine sai alguse 2008. aastal, mil TJA väljastas kasutusload 7 ooteplatvormile. 2009. aastal anti kasutusse 7 ja 2010. aastal 31 uut ooteplatvormi.

[image_frame align=”left” title=”2010. aastal valminud Valingu ooteplatvorm Harjumaal Saue vallas” height=”180″ width=”250″][/image_frame]TJA peadirektor Raigo Uukkivi sõnul eelneb ooteplatvormide ehitus- ja kasutuslubade väljastamisele mahukas koostöö nii raudtee- ettevõtjate kui kohalike omavalitsustega. „Me nõustame raudtee- ettevõtjaid ooteplatvormide asendite valikul ja sidumisel muude raudteerajatiste ning rongiliikluse korraldusega, samuti hindame kõikide platvormide nõuetele vastavust ja ohutust. Väga oluliseks peame koostööd kohalike omavalitsustega, et platvormide ümberehitamisel arvestataks igakülgselt piirkondlike arengusuundadega,“ lisas Raigo Uukkivi.

Renoveerimise käigus ehitatakse ooteplatvormid madalamaks, et nad vastaksid nõuetele, mis on vajalikud  nii uute reisirongide kasutuselevõtuks kui teenindamise kvaliteedi tõstmiseks.

Uute platvormide rajamisel pööratakse erilist tähelepanu ohutuse tagamisele. Kõik peatused kujundatakse selliselt, et ohutusalad oleksid reisijate jaoks selgelt tähistatud ning eristatavad. Raudtee ülekäigukohtade rajamisel arvestatakse nii reisijate kui ka rongiliikluse korraldamise vajadusi, et samaaegselt oleks tagatud optimaalseimad liikumistrajektoorid ja ohutus.

[image_frame align=”right” title=”2011. aastal valminud Orava ooteplatvorm Põlvamaal Orava vallas” height=”187″ width=”250″][/image_frame]Oluliseks arenguks võrreldes varasemaga on peatuskohtadesse rajatud spetsiaalsed kombatavad pinnad ning trepid ja kaldteed, mis võimaldavad ka piiratud liikumisvõimega reisijate pääsu ooteplatvormile. Lisaks luuakse valmidus tulevikus ooteplatvormid varustada piletimüügiautomaadi ja elektroonilise infotablooga.

Kõik ooteplatvormid ehitatakse ümber uute rongide kasutusele võtmise ajaks. Ühetaoline lähenemine platvormide rajamisel tagab selle, et reisijatel on lihtsam, mugavam ja ohutum erinevates asukohtades neid kasutada.

Lisainfo:
Anu Võlma
Avalike suhete peaspetsialist
Tehnilise Järelevalve Amet
Sõle 23A, 10614 Tallinn
667 2031
50 11 585
Anu.Volma@tja.ee