Rongi alla jäänud 14-aastase tüdruku tähelepanu hajutas muusika kuulamine

Eile õhtul Lillekülas rongi ette astunud tütarlaps on vaid 14-aastane. Neiu kuulas kõrvaklappidest muusikat, mis võis hajutada tema tähelepanu.

Kristiine keskuse taga asuval jalakäijate ülekäigurajal kella 16.50 paiku rongilt löögi saanud 14-aastane tütarlaps astus raudteele veendumata selle ohutuses ning sai löögi Balti jaama poolt tulnud Tallinna-Viljandi rongilt, teatas Põhja prefektuur.

Tütarlaps toimetati Tallinna lastehaiglasse. Täna toodi ta intensiivraviosakonnast üle traumatoloogiaosakonda, ütles lastehaigla kommunikatsioonijuht Tiina Eier. Tema sõnul ütles neiu, et kuulas muusikat, oli omades mõtetes ja lihtsalt ei pannud punast tuld tähele.

„Liikluses tuleb ka harjumuspärastest situatsioonides olla igal hetkel tähelepanelik ning jälgida ümbritsevat, muidu on õnnetus kiire juhtuma,“ ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Elari Kasemets.

„Lapsevanemad peaksid ka teismeliste puhul pidevalt jälgima oma laste liiklemisharjumusi ning vajadusel neid suunama.“

Tehnilise järelevalve ameti peadirektori asetäitja Anvar Salometsa sõnul juhtuvad raudteeõnnetused paljudel juhtudel just liiklejate tähelepanematuse, asjatu kiirustamise ning liiklusseaduse nõuete eiramise tõttu.

„Kui raudteeinfrastruktuuri on ohutust silmas pidades viimastel aastatel oluliselt edasi arendatud, siis liiklejate liikluskultuuriga paraku rahul olla ei saa,“ ütles Salomets. „Sageli ei teadvustata, et raudtee on kõrgendatud ohuga piirkond, kus on võimalik turvaliselt liigelda üksnes juhul, kui järgitakse sinna paigaldatud fooritulesid, liiklusmärke ja ohutusnõudeid.“

„Kindlasti ei tohiks raudtee piirkonnas liiklejad tegeleda kõrvaliste asjadega, mis tähelepanu ning kuulmis- ja nägemisvõimet hajutavad,“ lisas Salomets.

Allikas: www.delfi.ee