Käesoleval sügisel lisandus 13 uut raudteeohutuse esitlejat

[image_frame style=”framed_shadow” align=”left” alt=”” title=”Käesoleval sügisel lisandus 13 uut raudteeohutuse esitlejat” height=”200″ width=”300″]http://ole.ee/wp-content/uploads/2014/01/IMG_6278-v.jpg[/image_frame]
Käesolev aasta on koolituste valdkonnas olnud väga tegus, sest tavapärase kahe asemel toimus sel aastal esimest korda lausa kolm esitlejate koolitust. Vimased kaks koolitust toimusid vastavalt septembris Võrumaal Seedri puhketalus ning novembris Järvamaal Veskisilla hotellis. Kahepäevase koolituse läbimise tulemusel said OLE esitlejateks Marika Luik, Kai Kuuspalu, Reesi Efert, Kerli Leiman, Christina Vallimäe ning Diana Okas Maanteeametist, Airi Oja, Anneli Katkosilt ja Kädu Aasma Politsei- ja Piirivalveameti Lääne prefektuurist, Triinu Õispuu ja Maarika Loodus Päästeametist, Eve Täht Kaitseliidust ning Merle Saar Klaabu OÜ-st. Kõik esitlejad olid eelnevalt läbinud ka koolituse, mis on neile andnud teadmised nii raudteeohutuse kui ka esinemisoskuste vallas. Uute OLE esitelejate igapäevane töö puutub ohutuse temaatikaga üsna tihti kokku ja just seetõttu on hea meel tõdeda, et oli olemas soov end täiendada ka raudteeohutuse valdkonnas. Koolituse lõpus tunnistasid kõik, et koolitus oli huvitav ja mitmekülgne ning andis neile väga hea ettevalmistuse raudteeohutusalase ennetustööga tegelemiseks.

Märkimisväärne on asjaolu, et ühel nimetatud koolitustest osales ka noorsoopolitseinik Hiiumaalt, kus raudtee üleüldse puudub. Ta tunnistas, et mõtles kahe koolituspäeva jooksul korduvalt, kas ja mida on tal rääkida raudteeohutusest Hiiumaal, kuna saarerahvas satub harva mandrile ning raudteega kokkupuude on vähene. Ühiselt arutades tõdesime, et ohtudest on vaja olla teadlik enne nendega kokku puutumist, sest saades rongiga kokku valel ajal vales kohas ohtu aimamata, puudub tihtilugu uus võimalus. On küll positiivne, et raudteel hukkunute arv on viimastel aastatel aina vähenenud, kuid isegi üks hukkunu on liiga palju. Ainuüksi sel aastal on raudteedel toimuvate juhtumite tagajärjel hukkunud 4 inimest. Loodame väga, et OLE tegevus ning sealjuures uute esitlejate panus aitavad kaasa raudteel hukkunute arvu vähenemisele tulevikus.

OLE on üheksa tegevusaasta jooksul läbi viinud 13 esitlejate koolitust, kus on osalenud kokku 83 inimest, neist 20 on esitleja staatuse saanud just käesoleval aastal. Koolitusi viisid läbi OLE juhatuse esimees Tamo Vahemets ning koolitusjuht Getter Toome.
Turvalist jõuluaega soovides

Getter Toome
OLE koolitusjuht

MB: +372 56458085
EP: getter@ole.ee

[divider]
OLE (Operation Lifesaver Estonia) on 2004 aastal AS Eesti Raudtee eestvedamisel asutatud mittetulundusühing, mille missiooniks on suurendada oluliselt elanikkonna teadlikkust raudteeliiklusega kaasnevatest võimalikest ohtudest ja õiguspärasest käitumisest raudteel. OLE tegevuse eesmärgiks on vähendada raudteedel toimuvate liiklusõnnetuste ning nendes hukkunud ja vigastatud inimeste arvu. OLE liikmed on AS Eesti Raudtee, AS EVR Cargo, Edelaraudtee Infrastruktuuri AS ja AS GoRail.