Täienesid raudteeohutusalaseid esitlusi läbiviivate vabatahtlike read

[image_frame style=”shadow” align=”left” alt=”” title=”Täienesid raudteeohutusalaseid esitlusi läbiviivate vabatahtlike read.” height=”300″ width=”600″]http://ole.ee/wp-content/uploads/2015/01/DSC_0964-web.jpg[/image_frame]

Käesolev 2015 aasta on OLE’le alanud tegusalt. 06.-07. jaanuaril toimus Raplamaal Luhtre turismitalus järjekordne uute esitlejate koolitus, mis andis osalejatele teadmised nii raudteeohutuse kui ka esinemisoskuste vallas. Osalejateks olid sel korral peamiselt Päästeametis ennetusvaldkonnaga tegelevad töötajad.

Kahepäevase koolituse läbimise tulemusel said OLE atesteeritud esitlejateks Piret Seire, Kairet Kõljalg, Teele Vespere, Õie Kopli, Kätlin Poopuu, Janar Kärner ja Einar Klaos Päästeametist ning OLE uus juhatuse liige Tarvi Viisalu. Koolitusel oli oma teadmisi värskendamas ja senist kogemust jagamas ka OLE pikaajaline esitleja ja kahel korral Parima esitleja tiitli pälvinud Marju Tamsalu Päästeametist. Kõik osalejad tunnistasid, et koolitus oli huvitav ja mitmekülgne ning andis neile väga hea ettevalmistuse raudteeohutusalase ennetustööga tegelemiseks.

Märkimisväärne on asjaolu, et ühe koolitusel osalenu, Kätlin Poopuu, tööpiirkonnaks on Saaremaa. Ta tõdes, et kuigi Saaremaal rongiliiklus puudub, käivad saarlased siiski ka mandril ning siis on raudteeohutusalased teadmised vajalikud. Saades rongiga kokku valel ajal vales kohas ohtu aimamata, puudub tihtilugu uus võimalus.

Päästeametiga on OLE’l juba aastatepikkune väga hea koostöö ning seda eelkõige projekti Kaitse end ja aita teist (KEAT) raames. KEAT’i ühe osana toimuvad koolides üle Eesti raudteeohutusalased esitlused ning OLE võtab osa ka projekti raames korraldatavatest laagritest. Tänu uutele vabatahtlikele esitlejatele muutub omavaheline koostöö tõenäoliselt veelgi tõhusamaks ning üheskoos saame panustada raudteel hukkunute arvu vähenemisele tulevikus.

Koolitust viisid läbi OLE juhatuse esimees Tamo Vahemets ning koolitusjuht Getter Toome. OLE on kümne tegevusaasta jooksul läbi viinud 15 esitlejate koolitust.

 

Turvalist alanud aastat soovides

Getter Toome
OLE koolitusjuht

MB: +372 56458085
EP: getter@ole.ee

[divider]

Operation Lifesaver Estonia (OLE) on 2004 aastal AS Eesti Raudtee eestvedamisel asutatud mittetulundusühing, mille missiooniks on suurendada oluliselt elanikkonna teadlikkust raudteeliiklusega kaasnevatest võimalikest ohtudest ja õiguspärasest käitumisest raudteel, eesmärgiga vähendada raudteedel toimuvate liiklusõnnetuste ning nendes hukkunud ja vigastatud inimeste arvu. OLE liikmed on AS Eesti Raudtee, AS EVR Cargo, Edelaraudtee Infrastruktuuri AS ja AS GoRail.