Raudteejuhtumite 2015. aasta I poolaasta statistika

TJA pressiteade 02.07.2015

Raudteejuhtumite 2015. aasta I poolaasta statistika

Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) andmetel toimus 2015. aasta I poolaastal kokku 10 raudteejuhtumit. Maanteesõiduki ja rongi kokkupõrkeid oli 2, vigastatuid ja hukkunuid neis ei olnud. Rongi otsasõite jalakäijatele oli 8, neis sai vigastada 3 ja hukkus 5 inimest. Raudteeõnnetuste peamiseks põhjuseks on jätkuvalt liiklejate hooletus ja ohutusnõuete eiramine (sh segavad faktorid – ratas, kõrvaklapid, nutiseadmed jms). Kõikide surmaga lõppenud otsasõitude puhul võis täheldada jalakäija tahtliku tegevuse ilminguid.

TJA prioriteediks on koostöös raudtee-ettevõtjate, Operation Lifesaver Estonia ning Maanteeametiga järjepidevalt tegeleda raudteevõrgustiku ohutuse suurendamisega. Hooletusest ja tähelepanematusest tingitud õnnetuste vähenemine on võimalik üksnes kõikide osapoolte, sealhulgas liiklejate, panustamisel.  Raudtee on kõrgendatud ohu- ja riskiteguriga piirkond, kus liiklejad peavad enda ja teiste ohutuse tagamiseks olema väga tähelepanelikud. Jalgrattaga sõites on oluline meeles pidada, et raudtee ülekäigukohta ei tohi ületada rattaga sõites, vaid seda käe kõrval lükates.

Raudteejuhtumite selle aasta ja eelnevate perioodide statistika on kättesaadav TJA kodulehelt: http://www.tja.ee/raudteejuhtumite-statistika/
Lisainfo:

Anu Võlma
Avalike suhete peaspetsialist
667 2031/ 50 11 585| anu.volma@tja.ee   www.tja.ee
Tehnilise Järelevalve Amet
Sõle 23A, 10614 Tallinn