OLE vabatahtlike tiim sai juurde 6 uut esitlejat

Käesoleva aasta esimene esitlejate koolitus toimus 02.-03. veebruaril Raplamaal Toosikannu puhkekeskuses. Koolitus andis osalejatele teadmised nii raudteeohutuse kui ka esinemisoskuste vallas.

Osalejaid oli sel koolitusel väga erinevatest organisatsioonidest ja ametitest. Esmakordselt osalesid OLE esitlejate koolitusel Elroni ja Tehnilise Järelevalve Ameti töötajad. Mõlema organisatsiooniga on raudteeohutuse edendamise nimel koostööd tehtud ja meil on väga hea meel, et nüüd oleme ühiselt astunud sel teekonnal uue sammu edasi ning mõlemas organisatsioonis on olemas ka OLE poolt atesteeritud esitleja, kes on valmis raudteeohutuse teemadel kõnelema. Lisaks osalesid koolitusel väga pikaaegse koostööpartneri Politsei- ja Piirivalveameti noorsoopolitseinikud, kes on aastate jooksul OLE vabatahtlikena raudteeohutusalase teadlikkuse tõstmiseks suure panuse andnud.

Kahepäevase koolituse läbimise tulemusel said OLE atesteeritud esitlejateks Tehnilise Järelevalve Ameti Transporditeenistuse raudteetranspordi osakonna kaubaveo ja liikluse juhtivspetsialist Triinu Uiboleht, Elroni kvaliteedijuht Martin Laur ning noorsoopolitseinikud Katre Ulp, Kristina Johanson, Kairi Õilsalu ja Jelena Muržak Politsei- ja Piirivalveametist. Kõik osalejad tunnistasid, et koolitus oli huvitav ja mitmekülgne ning andis neile väga hea ettevalmistuse raudteeohutusalase ennetustööga tegelemiseks. Koolitusele andis kindlasti lisaväärtust asjaolu, et osalejate kogemus raudteeohutuse vallas oli väga erinev ning selle pinnalt oli hea kogemusi jagada ja arutelusid algatada. Näiteks Martin Laur Elronist on igapäevatöös kvaliteedijuhi rollis ja sellest tulenevalt tekkis mitmeid huvitavaid arutelusid Elroni rongide spetsiifikaga seoses.

Tänu uutele vabatahtlikele esitlejatele muutub omavaheline koostöö loodetavasti veelgi tõhusamaks ning üheskoos saame panustada elanikkonna raudteeohutusalase teadlikkuse suurendamisele.

Koolitust viisid läbi OLE juhatuse esimees Tamo Vahemets ning koolitusjuht Getter Toome. OLE on üheteistkümne tegevusaasta jooksul läbi viinud 16 esitlejate koolitust, kus on osalenud kokku üle 100 inimese.

Lase rong läbi!

Getter Toome
OLE koolitusjuht
MB: +372 56458085
EP: getter@ole.ee

 

OLE (Operation Lifesaver Estonia) on 2004. aastal AS Eesti Raudtee eestvedamisel asutatud mittetulundusühing, mille missiooniks on suurendada oluliselt elanikkonna teadlikkust raudteeliiklusega kaasnevatest võimalikest ohtudest ja õiguspärasest käitumisest raudteel. OLE tegevuse eesmärgiks on vähendada raudteedel toimuvate liiklusõnnetuste ning nendes hukkunud ja vigastatud inimeste arvu. OLE liikmed on AS Eesti Raudtee, AS EVR Cargo, Edelaraudtee Infrastruktuuri AS ja AS GoRail.