Sõbrapäeval liitus OLE-ga 7 vabatahtlikku

13-14. veebruaril 2019 toimus Järvamaal, Jäägri Villas raudteeohutusalaste esitlejate koolitus. Koolituse käigus omandasid osalejad algteadmised nii raudteeohutuse kui ka avaliku esinemise põhitõdedest ja alustest.

Koolitus oli suunatud Maanteameti erinevates piirkondades tegutsevatele ennetustöötajatele.

Ennetustöötajad  Monika Heinrand, Solveig Edasi, Sirli Tallo, Kristi Juhkam, Gerli Grünberg, Evelin Kütt ja Liis Sepp omandasidkahe pika koolituspäeva jooksul vajalikke teadmisi raudteeohutusalaste teadmiste edastamiseks.

Kõik koolitusel osalenud ametnikud läbisid koolituse edukalt ning said õiguse iseseisvalt viia läbi raudteeohutusalaseid esitlusi ning korraldada valdkonna tegevusi oma piirkonnas.

Uued vabatahtlikud tõdesid, et koolitus oli huvitav ja mitmekülgne ning andis neile väga hea ettevalmistuse raudteeohutusalase ennetustööga tegelemiseks.

Õnnitleme koolituse läbinuid ning tervitame uusi raudteeohutusse panustavaid vabatahtlikke.

Lisaks värskendasid koolitusel oma raudteeohutusalaseid teadmisi OLE esitlejad Kerli Tallo, Reesi Efert, Marika Luik, Diana Okas ja Eve-Mai Valdna.

Koolitust viisid läbi OLE juhatuse esimees Tamo Vahemets ning koolitusjuht Getter Toome.
Triinu Uiboleht Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ametist andis esitlejatele põhjaliku ülevaate raudteeõnntuste statistikast ja  selgitas nende põhjuseid.

Käesolev koolitus kandis järjekorranumbrit 18 ning raudteeohutusalase esitleja tunnistus on väljastatud 120-le vabatahtlikule.

Lase rong läbi!

Operation Lifesaver Estonia (OLE) on 2004 aastal AS Eesti Raudtee eestvedamisel asutatud mittetulundusühing, mille missiooniks on suurendada oluliselt elanikkonna teadlikkust raudteeliiklusega kaasnevatest võimalikest ohtudest ja õiguspärasest käitumisest raudteel, eesmärgiga vähendada raudteedel toimuvate liiklusõnnetuste ning nendes hukkunud ja vigastatud inimeste arvu. OLE liikmed on AS Eesti Raudtee, Edelaraudtee AS ja AS GoRail.