Raudteeohutuskampaania OLE ISE NUTIKAS

24.09-29.09 viiakse läbi raudteeohutusalane teavituskampaania „OLE ISE NUTIKAS ja lase rong läbi“ Kampaania eesmärk on meelde tuletada, et raudtee ületamisel tuleb lõpetada tähelepanu hajutavad tegevused ja veenduda, et ületuskohale ei ole lähenemas rongi.

Raudteeohutusega tegeleva MTÜ Operation Lifesaver Estonia juhatuse esimees Tamo Vahemets sõnul on ilmselge, et nutiseadmetest informatsiooni ammutamisel keskendutakse selle ekraanile ning tähelepanu ümbritseva suhtes hajub. „Nutiseadmetest saame küll kiiresti infot maailmas toimuvast kuid reaalses elus ei tee need meie eest turvalisi otsuseid. Raudtee ületamisel saab otsustavaks vaid liikleja enda teadlik tegevus – lõpetada raudtee ületamisel nutiseadme kasutamine ning teha ise õigeid ja turvalisi valikuid”, lisas ta.

Raudtee-ettevõtete poolt avaldatud turvakaamerate salvestused näitavad selgesti, et raudteeõnnetuste üheks peamiseks põhjuseks on liiklejate tähelepanematus ja läheneva rongi kui suurema ohuallika mitte märkamine. Kampaaniaga soovitakse inimestele meelde tuletada, et raudtee ületamine on liikluses kõige suurema riskitasemega ning igasugused tähelepanu hajutavad tegevused suurendavad õnnetusse sattumise riski. Rongi otsasõidu korral on inimestel tõenäosus hukkuda 33 korda kõrgem kui maanteel. Vedurijuhtidel puudub võimalus rongi kiiresti peatada või teha otsasõidu vältimiseks manöövreid. Seega raudtee turvalise ületamise võti peitub igas inimeses mitte tema nutiseadmes.

Käesolev raudteeohutuskampaania toetab rahvusvahelise raudteeohutusega tegeleva organisatsiooni Operation Lifesaveri poolt USA-s ja Kanadas ajavahemikus 23-30.09.19 läbiviidavaid raudteeohutuskampaaniaid.

Info:
Tamo Vahemets
Tel: 50 45 112
e-post: tamo@operationlifesaver.eu


Galerii õigest teguviisist enne raudteeülekäiku
Kitseküla, Tallinn, 23.09.2019

Operation Lifesaver Estonia (OLE) on 2004 aastal AS Eesti Raudtee eestvedamisel asutatud mittetulundusühing, mille missiooniks on suurendada oluliselt elanikkonna teadlikkust raudteeliiklusega kaasnevatest võimalikest ohtudest ja õiguspärasest käitumisest raudteel, eesmärgiga vähendada raudteedel toimuvate liiklusõnnetuste ning nendes hukkunud ja vigastatud inimeste arvu. OLE liikmed on AS Eesti Raudtee, Edelaraudtee AS ja AS GoRail.