Raudteeohutusnädal TULE RATTALT MAHA ja LASE RONG LÄBI

Esmaspäeval, 20. septembril algab raudteeohutusnädal, mille põhisõnum on „TULE RATTALT MAHA ja LASE RONG LÄBI“. Sotsiaalkampaania eesmärk on jalgratastega liiklejatele meelde tuletada, et raudtee ülekäigukoha ületamisel tuleb ohutuse tagamiseks rattalt maha tulla, veenduda, et rongi ei ole lähenemas ja ületada raudtee jalakäijana ‒ ratas käekõrval.

Raudteeohutusega tegeleva MTÜ Operation Lifesaver Estonia juhatuse esimees Tamo Vahemetsa sõnul eiravad jalgratturid sageli raudtee ületamisel lihtsaid ohutusreegleid ega  tule ülekäigukäigukohtadel rattalt maha, kuigi raudteeülekäigukohtade ette on paigaldatud turvapiirded ja liiklusmärgid, mis keelavad rattaga edasi sõitmise. „Raudtee ületamisel ülekäigukohtadel on ohutusnõuete järgijatest jalgratturid selges vähemuses, “ kommenteeris Vahemets.

Käesoleva aasta raudteeohutusnädalal tähistatakse ka käimasolevat Euroopa raudteeaastat.

Raudteeohutusnädala fookused:
20. septembril saabub Balti jaama Euroopa rong, mis avab uksed kõikidele külalistele.
22. septembril viiakse kõikjal Eestis raudteeülekäigukohtades läbi aktsioon „Tule rattalt maha“, mille eesmärk koostöös raudtee-ettevõtete, Politsei- ja Piirivalveameti, Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ametiga ning vabatahtlike raudteeohutussaadikutega tuletada raudteeülekäikudel jalgratturitele meelde rattalt maha tulemise kohustust.
24. septembril toimub tänusündmus „Kuldne Tõkkepuu“, millel koos siseminister Kristian Jaaniga tunnustatakse raudteeohutusvaldkonnas silmapaistnud isikuid ja raudteeohutusse panustanud organisatsioone.
20.09-26.09.2021 viiakse läbi linnaruumis ja televisioonis sotsiaalkampaania.
20.09-24.09.2021 viivad raudteeohutussaadikud haridusasutustes läbi raudteeohutusalaseid loenguid.

Raudteeohutusnädala viivad läbi: Eesti Raudtee AS, Operail AS, Edelaraudtee AS, GoRail AS ja Elron.
Kampaaniat toetavad: Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet, Transpordiamet, Politsei-ja Piirivalveamet, Päästeamet

Info:
Tamo Vahemets, OLE juhatuse esimees,
Tel: 50 45 112,
e-post: tamo@operationlifesaver.eu
www.ole.ee

Operation Lifesaver Estonia (OLE) on 2004 aastal AS Eesti Raudtee eestvedamisel asutatud mittetulundusühing, mille missiooniks on suurendada oluliselt elanikkonna teadlikkust raudteeliiklusega kaasnevatest võimalikest ohtudest ja õiguspärasest käitumisest raudteel, eesmärgiga vähendada raudteedel toimuvate liiklusõnnetuste ning nendes hukkunud ja vigastatud inimeste arvu. OLE liikmed on AS Eesti Raudtee, Edelaraudtee AS ja AS GoRail.

Kampaania videod

Postrid avalikus ruumis