Selgusid Raudteeaasta Fondi loomekonkursi stipendiumi saajad

29.12.2021

Raudteeaasta Fond viis ajavahemikus 05.09-10.12.2021 läbi Euroopa raudteeaasta raames loomekonkursi, kuhu oodati raudtee kultuuri, ohutust ning keskkonnasõbralikkust toetavaid või käsitlevad loovlahendusi. Kümmet loovlahendust tunnustatakse Raudteeaasta Fondi stipendiumiga.

„Žürii favoriidiks kujunes töö, mille esitasid konkursile Kadi Sepp ja Eve Närep Paikuse lasteaiast, kes koos Karikakra rühma lastega ehitasid raudtee, viisid läbi näitliku raudteeohutusloengu ning laulsid raudteeteemalise laulu „Raudtee on rongi oma“, mille Kadi Sepp spetsiaalselt konkursi jaoks kirjutas,“ kommenteeris Raudteeaasta Fondi kolleegiumi esimees Tamo Vahemets.

„Väga inspireeriv oli näha, milliseid loovaid lahendusi konkursile saadeti ja eriti head meelt valmistas see, et paljudes projektides oli kaasatud ka lapsi raudteeohutuse küsimustele kaasa mõtlema,“ kommenteeris Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Monika Lilles.

Loomekonkursile laekunud 33-st tööst valis kolleegium välja 10, mille autoreid tunnustatakse Raudteeaasta Fondi stipendiumiga.

Raudteeaasta Fondi loomekonkursi stipendiaadid on:
500 eurot – “Õppevideo ja laul” – Kadi Sepp, Eve Närep ja Paikuse lasteaia rühm Karikakar
250 eurot – Libaajaleht “Raudteeuudised” – Elviira Aruksaar ja Märjamaa Gümnaasiumi 8b, 8c ja 9c klassi õpilased
250 eurot – “Rongijaama äpp” – Marko Kodres
250 eurot – video “Esimene rongisõit” – Evelin Andrejeva
250 eurot – “Lauamäng” – Mirjam Simmer
250 eurot – lauamäng “Lõbus rong” – Tallinna lasteaed Kirsike, rühm Arbuusike
250 eurot – koomiks – Lisett Heero
250 eurot – luuletus “Rongisõit” – Kristina Ruder
250 eurot – “Lugu väikesest tüdrukust, kes elas raudteeäärses majas” – Ilona Piirimägi
250 eurot – joonistus “Jäta raudtee rongide jaoks” – Tairi Tuulik

Elroni eripreemia – video “Elron” – Anastassia Alberg

Täname loomekonkursist osavõtjaid ja õnnitleme kõiki stipendiaate.

Raudteeaasta Fondi eesmärgiks on toetada raudteefännide, aga ka õpilaste, noorte ning paljude teiste huvigruppide ettevõtmisi, mis aitavad populariseerida raudteetransporti ja raudteevaldkonnaga seotud tegevusi. Raudteeaasta Fondi asutasid AS Eesti Raudtee, AS Operail, Edelaraudtee AS, AS GoRail, OÜ Rail Baltic Estonia, Operation Lifesaver Estonia MTÜ ning Euroopa Komisjoni esindus.


Lisainfo:
Tamo Vahemets, Raudteeaasta Fondi kolleegiumi esimees
tel 5045112
e-post: tamo@operationlifesaver.eu

Õppevideo ja laul

Kadi Sepp, Eve Närep ja Paikuse lasteaia rühm Karikakar