Tänusündmusel Kuldne Tõkkepuu 2023 tunnustati raudteeohutuse eestvedajaid

Esmaspäeval 09.10.2023 tunnustas Eesti Vabariigi kliimaminister Kristen Michal , tänusündmusel “Kuldne Tõkkepuu”, organisatsioone ja vabatahtlikke panuse eest raudteeohutuse valdkonnas.

Raudteeohutuse valdkonna kõrgeima tunnustuse – OLE teenetemärgid pälvisid:

  • Janar Kärner – Päästeamet
  • Elerin Tetsmann – Politsei- ja Piirivalveamet, Lõuna prefektuur
  • Magnus Roosma – Rail Baltic Estonia OÜ
  • Sergei Podolski – Eesti Liinirongid AS (Elron)
  • Priit Sauk – Transpordiamet

Tunnustuse „Sädeinimene“ pälvisid raudteeohutussaadikud Agne Teder, Operail AS-st, Helen Potman Ida Päästekeskusest ja Helle Volter Eesti Raudtee AS-st

Kuldne tõkkepuu 2023

Raudteeohutusalase tänumeene “Kuldne tõkkepuu 2023” laureaat on Virumaa Teataja.

OLE juhatuse esimees Tamo Vahemetsa sõnul pälvis Virumaa Teataja meeskond tänumeene tänu süsteemsele ja järjepidevale raudteeohutusteemade kajastamisele. Ajalehe toimetus on ta võtnud enda kanda raudteeohutusalase informatsiooni levitamise eestvedamise Virumaal. Tänu heale koostööle on oluliselt paranenud Virumaal avaliku raudteeohutusega seotud tegevuste nähtavus ja mõju. Leides võimaluse pöörata tähelepanu ja avaldades regulaarselt ohutusalaseid artikleid on Virumaa Teataja heaks eeskujuks ohutuskultuuri kujundamisel kõikidele meediaväljaannetele.

Täiendavalt anti üle ca 60 tänukirja nii era- kui juriidilistele isikutele.

Tunnustuse “Kuldne Tõkkepuu” on varasematel aastatel pälvinud Tallinna Linnavalitsus, Liivika Juksaar, Kristiine Kaubanduskeskuse AS, Tarmo Miilits, Lääne-Eesti Päästekeskuse Järvamaa päästeosakond, Andrei Sozinov, Marek Lindmaa, JCDecaux Eesti OÜ, Eesti Tervisedenduse Ühingu Harju osakond, Kai Kuuspalu, Dago Antov,Digiekraanid OÜ, Kristjan Pihl, Häirekeskus.

Lisainformatsioon:
Tamo Vahemets, juhatuse esimees, tegevjuht
MTÜ Operation Lifesaver Estonia (OLE)
e-post: tamo@operationlifesaver.eu
tel: +372 504 5112

Operation Lifesaver Estonia (OLE) on 2004 aastal AS Eesti Raudtee eestvedamisel asutatud mittetulundusühing, mille missiooniks on suurendada oluliselt elanikkonna teadlikkust raudteeliiklusega kaasnevatest võimalikest ohtudest ja õiguspärasest käitumisest raudteel, eesmärgiga vähendada raudteedel toimuvate liiklusõnnetuste ning nendes hukkunud ja vigastatud inimeste arvu. OLE liikmed on AS Eesti Raudtee, Edelaraudtee AS ja AS GoRail, Rail Baltica Estonia OÜ ja Eesti Liinirongid AS (Elron)