Tartumaa lasteaia lapsed said selga OLE ohutusvestid

Neljapäeval 3. juunil andsid MTÜ Operation Lifesaver Estonia (OLE) ja Lõuna Prefektuuri esindajad Tartus Piilupesa lasteaias üle 760 ohutusvesti Tartu linna ja maakonna lasteaedadele.

Vestid anti üle järgmistele lasteaedadele: Tartu Maarjamõisa lasteaed, Ülenurme lasteaed, Nõgiaru lasteaed, Luke lasteaed Segasumma, Nõo lasteaed Krõll, Tartu lasteaed Tähtvere, Tartu lasteaed Piilupesa, Tõrvandi lasteaed Rüblik, Elva lasteaed Murumuna

Eesmärgiga muuta meie kõige nooremad kodanikud tänavaliikluses paremini nähtavaks, käivitas OLE koostöös Eesti Raudteekultuuri Sihtasutuse (ERKSA) ja Politsei- ja Piirivalveametiga projekti „Ohutusvestid raudteeäärsetele lastele.“ Kokku jagatakse projekti raames Eesti lasteaedadele 3330 ohutusvesti. Aprilli lõpus anti Ida-Virumaa lastele üle esimesed 1036 helkurvesti, nüüd oli kord Tartumaa laste käes.

„Lisaks muudele eluks vajalikele teadmistele on nii lapsevanematel kui lasteaedade õpetajatel täita väga tähtis roll lastes õigete arusaamade kujundamises, mis aitaksid neil liikluses ellu jääda,“ ütles Tamo Vahemets. Tema sõnul püüab OLE neile selles tänuväärses töös toeks olla. „Läbi ohutusvestide kinkimise püüame lastes juba maast madalast kujundada arusaama, et inimese ohutus on eelkõige tema enda kätes,“ lisas ta.

Lõuna Prefektuuri piirkondliku politseitöö talituse juht , politseikolonelleitnant Tiit Allik tunnistab, et kuigi paljude väikeste laste jaoks on rongi vaatamine meeldiv ja huvitav meelelahutus, peab neil kujunema raudtee ja üldse liiklusega seotud ohutunnetus. „Selleks viib politsei lasteaia õpetajatele ja lastele läbi liiklusteemalisi loenguid, kus peatutakse muuhulgas ka raudteega seotud riskidel. Kuid mänguhoos kipub teele või raudteele veerenud pall olema kindlalt olulisem loengutes saadud teadmistest ning lapse nähtavaks tegemine helkurvestiga on oluline samm tema turvalisuse tagamisel teedel-tänavatel,“ selgitas Tiit Allik.

Projekti finantseerib Eesti Raudteekultuuri Sihtasutus (ERKSA) ning selle maksumuseks on 250 tuhat krooni. ERKSA juhatuse esimehe Riivo Sinijärve sõnul toetab sihtasutus meeleldi projekte, mis aitavad kaasa liikluskultuuri kasvule ning seda eelkõige just laste ja noorte seas. „Loodetavasti annab see neile inspiratsiooni meie liikluskultuur tulevikus oluliselt kõrgemale tasemele upitada,“ avaldas Sinijärv lootust.

OLE on 19. novembril 2004 loodud mittetulundusühing, mis juhindub oma tegevuses 1972. aastal Ameerika Raudteede Assotsiatsiooni, Riikliku Raudteereisijate Korporatsiooni ja Raudteede Edendamise Instituudi poolt asutatud Operation Lifesaver Inc. (www.oli.org) töö põhimõtetest ning on selle sõsarorganisatsiooniks.

[divider]

Lisainformatsioon:

Tamo Vahemets
Tel 615 6777
GSM 504 5112
E-post tamo@operationlifesaver.eu
www.operationlifesaver.eu

Kristina Kostina
pressiesindaja
kommunikatsioonibüroo
Politsei- ja Piirivalveamet
mob: 51 87 911