Eesti Raudtee manitseb reisijaid ohutult raudteed ületama

[image_frame style=”framed_shadow” align=”left” title=”Pääsküla jaam 12.10.2012″ height=”270″ width=”200″]http://ole.ee/wp-content/uploads/2012/11/Paaskyla.12.10.2012.jpg[/image_frame]
Eesti Raudtee on saanud viimastel päevadel teateid Pääsküla jaamas sagenenud juhtumitest, kus reisijad eiravad infotahvleid ja viitu või murravad läbi piirdeaedadest ja ignoreerivad liikluskorralduslikke suuniseid andvaid töötajaid, et ületada raudteed kust juhtub või kõndida mööda rööbasteed. Kahjuks pole kõige otsem võimalus raudteed ületada turvaline.

Eesti Raudtee manitseb reisijaid Tallinnas Pääsküla jaamas ja kõikjal, kus käivad ooteplatvormide renoveerimistööd, rongile minnes ja tulles järgima platvormide ehituse tõttu muutunud liikluskorraldust ja hoiduma oma elu mõtlematu käitumisega ohtu seadmisest.

Eesti Raudtee vabandab, et seoses ehitustöödega raudteel ja reisijaid puudutavate ümberkorraldustega, on inimeste harjumuspärane liikumine raudteel muutunud ebamugavamaks. Seda enam rõhutame, et ajutised rongilt mahatulekuteed ja raudteeületuskohad on loodud ja tähistatud eesmärgiga tagada inimeste ja raudteeliikluse ohutus.

Paneme inimeste südametunnistusele, et enne teadlikult valest kohast huupi raudtee ületamist tasub hoolikalt mõelda, kas soov võita minut kaalub üles riski saada viga või kaotada elu.

Eesti Raudtee ehitab uute reisirongide liinidele saabumist ettevalmistades ümber kõik kasutuses olevad reisijate ootaplatvormid. Käesoleva aasta lõpuks valmivad platvormid Tallinnas Balti jaamast kuni Laagrini. Kui järgmisel aastal otsustatakse rahastada üheksa ooteplatvormi renoveerimine Kadrinast Narvani, saavad 2013. aasta lõpuks uuendatud kõik Eesti Raudtee taristul reisirongiliikluses kasutatavad 132 ooteplatvormid.

Ooteplatvormide rekonstrueerimine Eesti Raudtee taristul maksab 23,2 miljonit eurot, millest 85-94% rahastatakse Euroopa Liidu tõukefondidest.

[divider]

Urmas Glase
Eesti Raudtee avalike suhete juht
GSM 5010409