OLE koolitas 7 uut raudteeohutusalast esitlejat

OLE viib oma haridusalast  programmi ellu ehk jagab raudteeohutusalast teavet eelkõige vabatahtlike esitlejate kaudu. Esitlejad käivad nii koolides kui ka erinevatel üritustel rääkimas turvalisest käitumisest ja ohtudest raudteel.  Kõik esitlejad on eelnevalt läbinud kahepäevase koolituse, mis annab neile teadmisi nii raudteeohutuse kui ka esinemisoskuste vallas.

10.-11. aprillil toimus Rakveres Villa Theresas järjekordne esitlejate koolitus. Koolitusest võttis sel korral osa 7 inimest, kes kõik olid Politsei- ja Piirivalveameti noorsoopolitseinikud. Lõuna prefektuurist osalesid Triinu Kabel ja Kersti Raiküla, Lääne prefektuurist Eve Sirel ja Kristel Kesküla ning Ida prefektuurist Liivi Maalman, Andrei Aleksejev ja Maksim Šarabanov. Noorsoopolitseinikud käivad oma töö raames noortele väga erinevatest teemadest rääkimas ning on hea meel, et koolitusel osalenud ametnikud soovivad vabatahtlikult lisaks ka raudteeohutusalast teavet jagada. Koolitusele tulles tunnistasid mitmed osalejad, et nad ei kujuta ette, mida koolis 45 minutit raudteeohutusest rääkida, kuid teise päeva õhtuks olid paljud arvamusel, et sellest ajast võib puudugi jääda. Osalejate sõnul olid koolituspäevad intensiivsed, kuid nad jäid kõigega väga rahule ja hindasid koolitust kõrgelt. Koolitus andis neile kindluse ja teadmised raudteeohutuse vallas ning loodetavasti teevad nad kõik lähiajal oma esimese raudteeohutusalase esitluse.

Aastate jooksul on just noorsoopolitseinikega välja kujunenud väga hea koostöö. Lisaks koolides läbiviidavatele esitlustele tehakse koostööd KEAT (Kaitse end ja aita teist) projekti raames  ning politseiametnikud on läbi viinud ka muid raudteeohutusega seotud programme. Seoses uute kiiremate  ja vaiksemate rongide tulekuga on ühine panus  elanikkonna teavitamisel raudteel valitsevatest ohtudest senisest veelgi olulisem.

Toimunud koolitus oli järjekorras juba 10. ja kokku on OLE 9 aasta jooksul koolitanud 70 esitlejat.