Projekt „Sina saad” Järvamaal

Järvamaa noorsoopolitseinikud korraldasid raudteeohutusnädala raames selgi aastal projekti „Sina saad“. Kui läinud aastal osalesid projektis Türi linna lasteaiad, siis seekord külastati koos “fooripoisi silmateradega” Paide lasteaedu. Projekti käigus räägiti koolieelikutele raudteeohutusest ja tutvustati rongis käitumise reegleid. Ettevõtmise krooniks oli ühine rongisõit Türilt-Kärusse ja tagasi, millest võtsid osa üle 100 lapse ja kasvataja. Rongisõidul hoidis väikeste ja suurte reisijate tuju üleval Jänes Juta, kes otse loomulikult oli pileti ostmata jätnud ja sõitis rõõmsalt jänest.
RON-ile järgneval nädalal meenutasid lapsed OLE vabatahtlikest esitlejatest noorsoopolitseinike loengut ja rongisõitu joonistades. Joonistustest korraldati näitus Paide Reval Kondiitri kohvikus, kus toimus ka väike tänuüritus.
Lasteaialastega kohtudes tutvustasime neile Foorikat ja küsisime, kes see tegelane nende meelest olla võiks? Kui enne loengut pakuti, et tegemist on küll sipelga, ämbliku või lepatriinut meenutava politseinikuga, siis pärast loengut teadsid kõik kellega tegemist. Kuigi Foorikal ehk Fooripoisil on tõeliselt kuulsaks saamiseni veel pikk tee minna, siis Jussi multikatest, internetikülgedelt ja raudteeületuskohtadelt tuli meie tegelane juba tuttav ette küll.

[divider]

Malle Hermanson
vanemkomissar
noorsoopolitseinik
Paide politseijaoskond
Tel: 384 9952; 530 974 23
E-post: malle.hermanson@politsei.ee