Tänusündmus Kuldne Tõkkepuu 2015

Pressiteade

Tänusündmusel Kuldne Tõkkepuu 2015 tunnustati raudteeohutusega tegelevaid eraisikuid ja organisatsioone. Kolmapäeval, 29.04.2015 viidi läbi tänusündmus Kuldne Tõkkepuu 2015, kus tunnustati organisatsioone ja eraisikuid silmapaistva tegevuse eest raudteeohutuse valdkonnas. Teenetemärgid ja tänukirjad andis üle siseminister Hanno Pevkur. Tänumeene „Kuldne tõkkepuu 2015“ pälvis Kai Kuuspalu Maanteeametist.

Raudtee-ettevõtja Tiit Pruuli kõneles riigi ja eraettevõtjate moraalsest vastutusest raudteeõnnetuste ennetustöös. „Tihti tegeldakse ainult nende asjadega, mis seaduse järgi ametkonna või ettevõtte vastutusalasse kuuluvad. Tähelepanuta jäetakse moraalne vastutus. Nii jäävad mitmed olulised teemad eikellegimaale, halli tsooni, millega keegi ei tegele. Raudteeohutuse ennetustöö on just selline valdkond, mis kukub eri ametkondade vahele ja millega tegelemise eest preemiat ei maksta. Õnneks on hea kodanikuühiskonna näiteks olemas OLE fanaatiline seltskond, kes teeb seda tänuväärset tööd oma põhitöö kõrvalt ja järjest enam vabatahtlikke, kes siia siiski aastaid on panustanud,“ sõnas Pruuli.

Kai Kuuspalu tunnustati tänumeenega  „Kuldne tõkkepuu 2015“ vabatahtliku raudteeohutusalase ennetustegevuse kaasamise eest erinevatesse liiklusohutuse parendamisega seotud tegevustesse, näiteks Kai eestvedamisel on OLE koostamas OLE autokoolidele raudteeohutusalaseid koolitusmaterjale, selgitas OLE juhatuse esimees Tamo Vahemets

Teenetemärgid professionaalse tegevuse eest valdkonnas pälvisid:

 • Ivan Kappanen – AS Eesti Raudtee, ohutusjuht
 • Aare Ehandi – Politsei- ja Piirivalveamet, Põhja prefaktuur, büroo juht
 • Anvar Salomets – Tehnilise Järelevalve Amet, peadirektori asetäitja
 • Kairet Kõljalg – Päästeamet, ennetustöö osakonna koolitusteenuste ekspert
 • Linda Oks – Politsei- ja Piirivalveamet, Valga politseijaoskond, vanemkomissar

„Parim esitleja 2014“ tunnustuse pälvis Maanteeameti liikluskasvatuse peaspetsialist Kerli Leiman. Täiendavalt anti üle ca 50 tänukirja nii era- kui juriidilistele isikutele.

Tunnustuse „Kuldne tõkkepuu“ on varasematel aastatel pälvinud:

 • Tallinna Linnavalitsus
 • Liivika Juksaar
 • Kristiine Kaubanduskeskuse AS
 • Tarmo Miilits
 • Lääne-Eesti Päästekeskus
 • Järvamaa päästeosakond
 • Andrei Sozinov
 • Marek Lindmaa
 • JCDecaux Eesti OÜ
 • Eesti Tervisedenduse Ühingu Harju osakond

 

Lisainformatsioon:

Tamo Vahemets, OLE juhatuse esimees
e-post: tamo@operationlifesaver.eu
tel: +372 504 5112

OLE on 2004 aastal AS Eesti Raudtee eestvedamisel asutatud mittetulundusühing, mille missiooniks on suurendada oluliselt elanikkonna teadlikkust raudteeliiklusega kaasnevatest võimalikest ohtudest ja õiguspärasest käitumisest raudteel, eesmärgiga vähendada raudteedel toimuvate liiklusõnnetuste ning nendes hukkunud ja vigastatud inimeste arvu. OLE liikmed on AS Eesti Raudtee, AS EVR Cargo, Edelaraudtee Infrastruktuuri AS ja AS GoRail.