Tallinnas alustati raudtee ooteplatvormide rekonstrueerimistöödega

TJA pressiteade
17.04.2012

Aprillis algasid Tallinnas ulatuslikud raudtee ooteplatvormide rekonstrueerimistööd, mille käigus ehitatakse platvormid ohutumaks, mugavamaks ning järgmisel aastal kasutusele võetavate uute reisirongide tingimustele vastavaks. Tallinnas rekonstrueeritakse kõik ooteplatvormid Balti jaamast Laagrini ning Kitsekülas. Ülemiste jaama platvormid on tänaseks juba uute nõuete kohaselt ümber ehitatud. Rekonstrueerimistööd Tallinna piirkonnas kestavad selle aasta lõpuni.

Rekonstrueerimistööde ajal muudetakse ajutiselt reisijate liikumistingimusi  jaamades ning ooteplatvormidel. Ohutuks ning sujuvaks liikumiseks ooteplatvormidel ning rongi ja rongist välja tuleb reisijatel tähelepanelikult järgida viitasid ning juhiseid, samuti on oluline jälgida ehitustehnika liikumist ning mitte minna ehitusplatsile. Lapsevanematel tuleks oma lastele rääkida muutunud liikumistingimustest ning vajadusel näidata peatuskohas kohapeal, kuidas liikuda ning millele tähelepanu pöörata.

Uute rongide kasutusele võtmise ajaks ehitatakse Eestis ümber kõik ooteplatvormid, et nad sobiksid uute rongide teenindamiseks ning vastaksid tänapäevastele ohutus- ja mugavusnõuetele. Erilist tähelepanu pööratakse ohutusele – kõik peatuskohad kujundatakse selliselt, et ohualad oleksid reisijate jaoks selgelt tähistatud ning eristatavad, libastumise vältimiseks rongi sisenemisel või väljumisel kaetakse ooteplatvormi serv kareda pinnaga ning piiratud liikumisvõimega reisijate ohutuks pääsemiseks platvormile rajatakse spetsiaalsed kombatavad pinnad ning trepid ja kaldteed.

Ooteplatvormide laialdasem rekonstrueerimine sai alguse 2008. aastal, tänaseks on kasutusse antud 100 uuendatud platvormi üle Eesti.

Jooksvat informatsiooni rekonstrueerimistöödest ja nende ajal kehtivatest ajutistest liikumistingimustest annab Tehnilise Järelevalve Ameti ohutusportaal www.ohutus.ee

 

Lisainformatsioon:

Anu Võlma
Avalike suhete peaspetsialist
Tehnilise Järelevalve Amet
Sõle 23A, 10614 Tallinn
667 2031
50 11 585
Anu.Volma@tja.ee

www.tja.ee